Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΜΕ υγείας-Βασικές Θέσεις.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ:
Μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ● Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας.
Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.
● Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και τα ελλείμματα. Τα δημιούργησαν τα μονοπώλια με τη βοήθεια των κυβερνήσεων. Να φορολογηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου με 45%.
● Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγεία- πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Να μη περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. ● Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια στην υγεία, στο φάρμακο, στη βιοϊατρική τεχνολογία.
● Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης φαρμάκου και βιοϊατρικής τεχνολογίας.
● Να καταργηθεί κάθε εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των φαρμακευτικών εταιρειών στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των γιατρών.
● Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με πλήρη χρηματοδότηση.
● Να ενισχυθούν οι παιδικοί σταθμοί στα νοσοκομεία με προσωπικό και υποδομή και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά χωρίς προϋποθέσεις. Να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να καταργηθεί κάθε πληρωμή των γονιών
● Για τα παιδιατρικά νοσοκομεία στέγαση και σίτιση για τους γονείς.
● Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου. Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΚΦ σε πετρέλαια θέρμανσης.
● Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σταθερή δουλειά.
● 6ωρο, 5θήμερο 30ωρο, σταθερός, ημερήσιος χρόνος εργασίας και μία εφημερία την εβδομάδα. Όχι στις Ευρωπαϊκές οδηγίες και τα προεδρικά διατάγματα για τον εργάσιμο χρόνο.
● Όχι στην αποδήμηση των ΒΑΕ. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ
● Να είναι η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των γιατρών καθώς και η έρευνα αποκλειστικά υπόθεση κρατικών φορέων με την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό.
● Πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα στα 50 στις γυναίκες και στα 55 στους άντρες
● 1400 κατώτερος βασικός μισθός με ανάλογες αυξήσεις σε όλες τις βαθμίδες και τα μισθολογικά κλιμάκια.
● Απαγόρευση της νυκτερινής εργασίας στις μητέρες και στις μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: