Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας μετα την Γεν.Συνέλευση της 28 Μάρτη 2011

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σήμερα η ΔΗΠΑΚ  παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο αγώνα που τέθηκε  προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση των Ιατρών που υπήρξε από τις πλέον μαζικές των τελευταίων χρόνων.
Οι συνάδελφοι εμφανώς ικανοποιημένοι από την εμπεριστατωμένη και πλήρως ανταποκρινόμενη στό "περί δικαίου" αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του σώματος των Ιατρών του Γ.Ν.Χαλκίδας υιοθέτησαν ομόφωνα το αγωνιστικό-διεκδικητικό πλάνο που κατέβασε η ΔΗΠΑΚ και ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα και απόφαση :




ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Η Γενική συνέλευση του Γ.Ν.Χαλκίδας της 28/03/2011 καταγγέλλει τα εξής:

-Από καιρό πιά ο κόμπος "ξεπέρασε" το χτένι και το Υπουργείο με εκφραστή του την σημερινή Διοίκηση, έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα με την προκλητική και αδιάφορη συμπεριφορά της.Έως εδώ και μη παρέκει συνάδελφοι, η υπομονή μας έχει πρό πολλού εξαντληθεί.

-Αυτό που σχεδιάζουν η Κυβέρνηση, η Ε.Ε.και οι συνοδοιπόροι τους, για μείωση αποδοχών που ξεπερνά το 20%, ειδικά μετά το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, όχι μόνο δεν γίνεται αποδεκτό, αλλά θα βρει τη σφοδρή μας αντίδραση.

-Η επίθεση στο χώρο της Υγείας είναι πολύπλευρη και σκοπεύει μόνο στην εμπορευματικοποίηση και στόν οικονομικό εξορθολογισμό με μόνο κριτήριο το κόστος και χωρίς να λαμβάνεται υπ΄όψην η υποβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας των υπηρεσιών.Γι΄αυτό λέμε, και το καταγγέλλουμε ανοικτά ,ότι τα μέτρα αυτά έχουν σαν μόνο στόχο τον Λαό και όχι τους "έχοντες και κατέχοντες". 


-Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι άνθρωποι και πρέπει να δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες και όχι μέσα στην βρωμιά και την εξαθλίωση την στιγμή που η Διοίκηση ανακαινίζει πρώτα το χώρο του Γραφείου της και παραμελεί την πεμπτουσία του Νοσοκομείου που είναι το έμψυχο δυναμικό του.


Συγκεκριμένα αποφασίζουμε και διεκδικούμε:

-Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για τις 30 Μάρτη.


-Συμμετοχή σε τακτικές δυναμικές παρεμβάσεις που οργανώνουν ταξικοί φορείς και οργανώσεις των εργαζομένων στο χώρο των ταμείων των ΕΙ για να αποτρέψουμε το χαράτσι των 5 ευρώ και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της επιχειρηματοποίησης της Υγείας

-Να μην κλείσουν και να μην συγχωνευτούν  νοσοκομεία και πολυατρεία του Νομού μας. Καμιά μείωση δημόσιων κρεβατιών σε βάρος των λαϊκών αναγκών.


-Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

 -Εφημέρευση του Νοσοκομείου με επαρκές ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης όπως αποφάσισε η επιστημονική επιτροπή.

-Επίσχεση εργασίας και καθημερινές 2ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας αρχόμενες από 01/04/2011 με ταυτόχρονη διαμαρτυρία και κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν σε καθημερινή βάση,1ώρα κατάληψη των ταμείων του ΤΕΠ και ενημέρωση του κόσμου, ακολούθως συγκέντρωση στο γραφείο της Διοίκησης όπου και θα γίνεται κατάληψη επί 1ώρα.


-Οι κινητοποιήσεις να διαρκέσουν έως ότου αρχίσουν τα έργα ανακαίνισης της τραπεζαρίας,του Εφημερείου,και της βελτίωσης της ποιότητας του φαγητού των εφημερευόντων και να κλιμακωθούν εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση του αιτήματος.


-Προτείνουμε την σύσταση επιτροπής ελέγχου των εργασιών ανακαίνισης με την συμμετοχή εκπροσώπου των ιατρών ,των εργαζομένων και της Τεχνικής υπηρεσίας που θα ελέγχει το έργο.


-Άμεση προμήθεια του απαραίτητου αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των ΤΕΠ και των Χειρουργείων.


-Συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις και ενεργείς παρεμβάσεις που αποφασίζει ο Σύλλογος των εργαζομένων του Γ.Ν.Χαλκίδας. 



-Καταγγέλλουμε την εκστρατεία εκβιασμού και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η Διοίκηση σε βάρος συναδέλφων (τόσο του Παθολογικού όσο και του Ψυχιατρικού τομέα) και η οποία έχει σαν στόχο την αποδυνάμωση του αγώνα.  


-Θυροκόλληση ψηφίσματος στο Γραφείο της Διοίκησης με τις αποφάσεις μας.

-Ενημέρωση μέσω δελτίων τύπου και συνεντεύξεων των τοπικών ΜΜΕ και κάλεσμα των τοπικών Αρχών όπως του δημάρχου ,του υπεύθυνου αντιπεριφερειάρχη για την Εύβοια και των βουλευτών του Νομού στην πρώτη κινητοποίηση.



Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 28/03/2011





Δεν υπάρχουν σχόλια: