Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Π.Α.ΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΔ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ



Να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη

Να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις, ιδιαίτερα τις επικουρικές

Να περικόψουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Να απαλλάξουν τους μεγαλοεργοδότες από ασφαλιστικές εισφορές

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη ενέκρινε – στις 17 Φλεβάρη - το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφους του Λαϊκού Κόμματος (ΝΔ) και του Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΠΑΣΟΚ). Αυτά και χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνει το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που θα εγκρίνουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 11 Μάρτη.

Αυτά τα μέτρα τα είχαν αποφασισμένα εδώ και καιρό, πριν την κρίση.

Περιέχονται στη συνθήκη του Μάαστριχτ. Τα έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο πρόγραμμα τους. Τα εφαρμόζουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα πόσο είναι το έλλειμμα τους. Είναι απαίτηση του κεφαλαίου για φθηνότερους εργαζόμενους.

Ένοχοι για τα ελλείμματα των Ταμείων δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν ζήτησαν ποτέ πίσω τα 58 δις ευρώ που άρπαξαν οι κεφαλαιοκράτες από τα Ταμεία την περίοδο 1951 – 1975. Προστατεύουν την εισφοροδιαφυγή – νόμιμη και παράνομη – των μεγαλοεπιχειρηματιών. Επιτρέπουν την ανασφάλιστη εργασία. Έριξαν τα αποθεματικά των Ταμείων στο χρηματιστήριο και τα ομόλογα. Τη δεκαετία του 1990 αύξησαν τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία κατά 806%, δαπάνη που μεταφέρθηκε στα ασφαλιστικά Ταμεία, με ταυτόχρονη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Έχουν τα θράσος να λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τον εργαζόμενο,

Τη στιγμή που επιδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ με τον ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό νόμο. Δίνουν νέο πακέτο 30 δις ευρώ στις τράπεζες.

Σκέψου και βγάλε συμπεράσματα.

Στις χώρες του σοσιαλισμού από το 1960 οι γυναίκες είχαν σύνταξη στα 55 και οι άντρες στα 60. Όλοι είχαν μόνιμη δουλειά, εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές και δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Να γιατί οι κεφαλαιοκράτες και τα τσιράκια τους συκοφαντούν το σοσιαλισμό!

Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης, η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και του παραγόμενου πλούτου δίνουν τη δυνατότητα κάθε εργαζόμενος να έχει σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό, να βγαίνει νωρίτερα στη σύνταξη, να απολαμβάνει σύγχρονες και εντελώς δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Αθλητισμό, Πολιτισμό.

Εμπόδιο είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Εμπόδιο είναι ότι η πλουτοκρατία έχει την εξουσία με τα κόμματα και τους μηχανισμούς της. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεχίζουν να εγκλωβίζουν την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών.

Για να έχει ο αγώνας μας αποτελέσματα, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην εξουσία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Να διεκδικεί να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις και να λειτουργούν με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.

ΜΑΡΤΗΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: