Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ ιατρών του Γ.Ν.Χαλκίδας

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών του Γ.Ν.Χαλκίδας ανακοινώνει το πρώτο πλαίσιο διεκδικήσεων για το Νοσοκομείο Χαλκίδας σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ υγείας του ν. Εύβοιας.

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι γενικά του Νοσοκομείου μας βρίσκονται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες τόσο οικονομικές όσο και εργασίας.Δηλώνουμε ότι στην βάβραρη επίθεση που δεχόμαστε τόσο σαν εργαζόμενοι όσο και σαν άνθρωποι δεν θα καθίσουμε απαθείς και δεν θα υποταχτούμε κάτω από τις προσταγές του ΔΝΤ και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υπονομεύει τόσο την  εργασιακή αλλά και την κοινωνική υποστασή μας.
Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν η τρόϊκα και η Κυβέρνηση και διεκδικούμε για τον χώρο του Νοσοκομείου τα εξής:

-Εφημέρευση του Γ.Ν. Χαλκίδας σε 24ωρη βάση με επαρκή σε στελέχωση  και ασφαλή σε λειτουργία προγράμματα εφημεριών έτσι ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η Υγεία των συντοπιτών μας.

-Στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επείγουσα πλήρη στελέχωση των κάτωθι κλινικών και τμημάτων: ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚO, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚO, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ-ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ.

-Αναβάθμιση της λειτουργίας και στελέχωση του Ακτινολογικού με ταυτόχρονη ρύθμιση της λειτουργίας του Αξονικού τομογράφου ούτως ώστε να λειτουργεί ο αξονικός και τις αργίες.

-Ανακαίνηση του χώρου του Εφημερείου και της τραπεζαρίας των Ιατρών καθώς και των δωματίων των ασθενών στους ορόφους.

-΄Αμεση προμήθεια επαρκούς Ιατροφαρμακευτικού υλικού και αναλωσίμων άριστης ποιότητας για την εύρυθμη λειτουργία των Επειγόντων ,του Χειρουργείου και των Κλινικών.

-Επισκευή και αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου καθώς και την επί 24ωρου βάση λειτουργία του.

-Διατήρηση και ενίσχυση των υπαρχόντων κλινικών του Νοσοκομείου σε Ιατρικό , Νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό δυναμικό και απόρριψη σχεδίων συγχώνευσης με άλλα Νοσοκομεία.

-Ανεύρεση χώρου στάθμευσης για τους εργαζομένους του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς.(πχ. χορήγηση καρτών ελευθέρας στάθμευσης στους γύρω του Νοσοκομείου χώρους.).

Τέλος διεκδικούμε επίσης να μην αποδυναμωθούν τα περιφερειακά Νοσοκομεία (Κύμης, Καρύστου) και Κέντρα Υγείας του Νομού μας και να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ Εύβοιας σε οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό.

Η ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ν.Εύβοιας συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ στο νομό μας με ευκαιρία τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και καλεί τους Ιατρούς και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας να συμμετάσχουν ενεργά στην εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 10 Μάρτη και ώρα 18.30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ.-

                                                                                                       
                                                                                                       ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: