Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ ιατρών νοσ.Χαλκίδας

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών του Γ.Ν. Χαλκίδας για τα φλέγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου ανακοινώνει και καταγγέλει τα εξής:

-H κατάσταση  της κτηριακής υποδομής του Εφημερείου των ιατρών του Νοσοκομείου μας έχει ξεπεράσει  τα όρια του απαράδεκτου και αποτελεί πλέον άμεσο κίνδυνο για την υγεία των εφημερευόντων ιατρών και των ατόμων που εισέρχονται στο χώρο.
-Οι τουαλέτες αποτελούν πλέον εστίες μόλυνσης και οι γυμνές αποχετεύσεις αναδύουν την μυρωδιά των υπονόμων που διαχέεται πλέον σε όλο το οίκημα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραμονή στον χώρο του Εφημερείου.
-Οι τοίχοι του κτηρίου ασυντήρητοι, μουχλιασμένοι και μισογκρεμισμένοι φανερώνουν όλη την αδιαφορία της διοίκησης για την μερίδα των ιατρών της πρώτης γραμμής όπως είναι οι εκάστοτε εφημερεύοντες.
-Τα καλοριφέρ σκουριασμένα και ασυντήρητα παραμένουν εκ περιτροπής ζεστά λόγω έλλειψης πετρελαίου,φαινόμενο που παρατηρήθηκε μέσα στα πρόσφατα κρύα με αποτέλεσμα οι εφημερεύοντες αλλά και οι ασθενείς να ξεπαγιάζουν.
-Οι νιπτήρες και τα ντούς των δωματίων έχουν πρό πολλού φθαρεί και δεν υπάρχει τρόπος ούτε να πλύνουν οι ιατροί τα χέρια τους.
-Τα κρεββάτια και ο ιματισμός του Εφημερείου  παραμένει απαρχαιωμένος και τα στρώματα αποτελούν εστία μόλυνσης αφού έχουν να αεριστούν και να καθαριστούν από την ημέρα που τοποθετήθηκαν.
-Οι ψευδοροφές των δωματίων που είναι έτοιμες να καταρρεύσουν και ο ανύπαρκτος φωτισμός του διαδρόμου του κτηρίου συμπληρώνουν το τραγικό σκηνικό της άκρατης αδιαφορίας και εγκατάλειψης.
-Η τραπεζαρία των εφημερευόντων είναι επιεικώς απαράδεκτη και η συντήρηση όσο και η φύλαξη του συσσιτίου μηδαμινή έως πλημμελής.Το ψυγείο του χώρου και ο θερμοθάλαμος αποτελούν ερείπια και είναι σε άθλια κατάσταση από άποψη τόσο λειτουργίας όσο και καθαριότητας.
 -Το φαγητό και η ποιότητά του είναι απαράδεκτα με αποτέλεσμα οι εφημερεύοντες να παραμένουν νηστικοί και να καταφεύγουν σε εξωτερικές παραγγελίες που αποτελεί πλήγμα για το πενιχρό πλέον εισόδημα τους.
Από την άλλη καταγγέλουμε την σπουδή και την εσπευσμένη ανακατασκευή του γραφείου του Διοικητού με την εκ βάθρων ανακαίνιση και εξοπλισμό του τόσο σε επίπλωση όσο και σε διαρρύθμιση με άγνωστο κόστος εν καιρώ κρίσης και με δεδομένο ότι στο κτήριο της οδού Πήλικα υπάρχει πρόβλεψη για γραφείο Διοικητού και το κράτος πληρώνει και ενοίκιο για την στέγαση των Διοικητικών υπηρεσιών εκεί.
Δηλώνουμε ότι η υπομονή μας έχει και τα όρια της και οι προκλήσεις της Διοίκησης έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα.
Τασσόμαστε στο πλευρό της 3μελούς και στηρίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωσή της για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις.
Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι άνθρωποι και πρέπει να δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες και όχι μέσα στην βρωμιά και την εξαθλίωση την στιγμή που η Διοίκηση ανακαινίζει πρώτα το χώρο της και παραμελεί την πεμπτουσία του Νοσοκομείου που είναι το έμψυχο δυναμικό του.

ΔΗΠΑΚ ιατρών Γ.Ν. Χαλκίδας.








Δεν υπάρχουν σχόλια: