Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ιατρών ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Από καιρό πιά ο κόμπος "ξεπέρασε" το χτένι και το Υπουργείο με εκφραστή του την σημερινή Διοίκηση, (πρόσφατα ειπώθηκε από την Διοίκηση σε συνάδελφο: "εγώ μιλάω μόνο με τον Λοβέρδο και όχι με τους γιατρούς")έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα με την προκλητική και αδιάφορη συμπεριφορά της.Έως εδώ και μη παρέκει συνάδελφοι, η υπομονή μας έχει πρό πολλού εξαντληθεί.

Είναι καιρός να περάσουμε στην αντεπίθεση και εδώ είναι που πρέπει όλοι σαν μιά γροθιά και οργανωμένα να δώσουμε βροντερή απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου ,που στα πλαίσια των νέων αντιλαϊκών μέτρων ετοιμάζει νέες περικοπές στούς μισθούς μας και νέα χαράτσια για τους προσερχόμενους ασθενείς στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η επιχειρηματοποίηση του ΕΣΥ είναι ήδη δρομολογημένη και εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά.Οι στερήσεις και οι περικοπές με μόνο κριτήριο το κόστος δεν έχουν τελειωμό,και σαν να μην φτάνει αυτό έρχονται και οι άγνωστου είδους και ποιότητας συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων.

Η επίθεση στο χώρο της Υγείας είναι πολύπλευρη και σκοπεύει μόνο στόν οικονομικό εξορθολογισμό με μόνο κριτήριο το κόστος και χωρίς να λαμβάνεται υπ΄όψην η υποβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας των υπηρεσιών.Γι΄αυτό λέμε, και αυτό το καταγγέλλουμε ανοικτά ,ότι τα μέτρα αυτά έχουν σαν μόνο στόχο τον Λαό και όχι την πλουτοκρατία.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά η ΔΗΠΑΚ ιατρών του Νοσοκομείου μας ενώνει την φωνή της με τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις και τα σωματεία θεωρώντας ότι ο αγώνας για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας από την πρωτοβάθμια εως και την τριτοβάθμια βαθμίδα του,περνάει μέσα από την οργανωμένη αυτή πάλη.

Πιστεύουμε ότι μέσα στον χώρο του Νοσοκομείου μας πρέπει μαζί με τους άλλους εργαζομένους του χώρου μας να διεκδικήσουμε και να πολεμήσουμε για τα δίκαια αιτήματά μας και για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

-Συμμετοχή σε τακτικές δυναμικές παρεμβάσεις που οργανώνουν ταξικοί φορείς και οργανώσεις των εργαζομένων στο χώρο των ταμείων των ΕΙ για να αποτρέψουμε το χαράτσι των 5 ευρώ και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της επιχειρηματοποίησης της Υγείας

-Να μην κλείσουν και να μην συγχωνευτούν  νοσοκομεία και πολυατρεία. Καμιά μείωση δημόσιων κρεβατιών σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

-Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι, χωρίς όρος και προϋποθέσεις. 

 -Εφημέρευση του Νοσοκομείου με επαρκές ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης όπως αποφάσισε η επιστημονική επιτροπή.

-Επίσχεση εργασίας και καθημερινές 2ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας αρχόμενες από 01/04/2011 με ταυτόχρονη διαμαρτυρία και κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν σε καθημερινή βάση,1ώρα κατάληψη των ταμείων του ΤΕΠ και ενημέρωση του κόσμου, ακολούθως συγκέντρωση στο γραφείο της Διοίκησης όπου και θα γίνεται κατάληψη επί 1ώρα.

-Οι κινητοποιήσεις να διαρκέσουν έως ότου αρχίσουν τα έργα ανακαίνισης της τραπεζαρίας,του Εφημερείου,και της βελτίωσης της ποιότητας του φαγητού των εφημερευόντων και να κλιμακωθούν εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση του αιτήματος.

-Προτείνουμε την σύσταση επιτροπής ελέγχου των εργασιών ανακαίνισης με την συμμετοχή εκπροσώπου των ιατρών ,των εργαζομένων και της Τεχνικής υπηρεσίας που θα ελέγχει το έργο.

-Άμεση προμήθεια του απαραίτητου αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των ΤΕΠ και των Χειρουργείων.

-Συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις και ενεργείς παρεμβάσεις που αποφασίζει ο Σύλλογος των εργαζομένων του Γ.Ν.Χαλκίδας.

-Θυροκόλληση ψηφίσματος στο Γραφείο της Διοίκησης με τις αποφάσεις μας.

-Ενημέρωση μέσω δελτίων τύπου και συνεντεύξεων των τοπικών ΜΜΕ και κάλεσμα των τοπικών Αρχών όπως του δημάρχου ,του υπεύθυνου αντιπεριφερειάρχη για την Εύβοια και των βουλευτών του Νομού στην πρώτη κινητοποίηση.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια: