Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ ιατρών νοσ. Χαλκίδας

ΤΕΤΑΡΤΗ 30.03.2011

Η ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σήμερα ημέρα απεργίας που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαζική και ουσιαστική.Συγκεκριμένα δεν λειτούργησαν αρκετά Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και δεν προγραμματίστηκε κανένα τακτικό χειρουργείο.Τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν από το προσωπικό ασφαλείας (εφημερεύοντες ιατρούς).
Στις κλινικές η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία ήταν μαζική καθώς απήργησε η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων παρά την εκστρατεία εκφοβισμού που έχει εξαπολύσει τελευταία η Διοίκηση και η Ιατρική Υπηρεσία.
Χαιρετίζουμε την μαζική απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων και δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί μέχρι τελικής δικαίωσης.
Καταγγέλλουμε τις μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκράτησης των συναδέλφων μας και δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα αιτήματα μας όπως τα καθορίζει το τελευταίο ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης γιατί πλέον παλεύουμε για τα αυτονόητα στην καθημερινή μας διαβίωση και όχι για αόριστες διεκδικήσεις.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις δηλώσεις της Διοίκησης σε τοπικά ΜΜΕ ότι "δεν αδιαφορεί" δήθεν για το προσωπικό με την δικαιολογία ότι έχει κάνει έργο που δεν φαίνεται.Δυστυχώς όμως για την Διοίκηση η "φωτογραφική" πραγματικότητα την διαψεύδει με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο.

https://lh6.googleusercontent.com/-n_0CuBqg8kk/TX9cuCR2CiI/AAAAAAAAAW8/kGoPRewXFgA/s1600/2011-03-15+10.05.41.jpgΕπίσης δηλώνουμε ότι δεν στρεφόμαστε προσωπικά ενάντια σε κανένα, αλλά στόχος μας είναι η ικανοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων μας που δίκαια έχει αγκαλιάσει το σύνολο των συναδέλφων.
Καλούμε τέλος όλους τους συναδέλφους την Παρασκευή στις 11 το πρωί στα γκισέ των Τακτικών Ιατρείων του Νοσοκομείου για να παλέψουμε για την δικαίωση του αγώνα μας.

                                                 ΔΗΠΑΚ ιατρών νοσ. Χαλκίδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.Ν.ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Αν και το ΕΣΥ έχει φτάσει στο απόγειο της καριέρας του οι εφημερίες στο νοσοκομείο Χαλκίδας γίνονται όλο και πιο δύσκολες και απαιτούν την προσαρμογή των γιατρών που εφημερεύουν στην νέα τάξη πραγμάτων. Έχω απαριθμήσει τα απαραίτητα πολεμοφόδια χρήσιμα για την εφημερία σας .
Μιας και η διοικήτρια συμφωνεί ότι οι ιατροί δεν αξίζουν το συσσίτιο που τους δίνουν και προσπαθεί με κάθε τρόπο να απογοητεύσει την κακή τακτική τους να τρώνε, φέρτε μαζί σας καλού κακού τα παρακάτω,
1. Ξηρά τροφή (διατηρείτε εκτός ψυγείου αλλά μη την μπερδέψετε με αυτήν για γάτες).
2. Κονσέρβες ήταν πάντα χρήσιμες και στον πόλεμο.
3. Καφές για μη κοιμάστε αφού εφημερεύετε ένας ένας .
4. Ταπεράκια με φαγητό από το σπίτι για να αποφύγετε το σκορβούτο.
5. Μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό (ο παραδοσιακός ψύκτης είναι μόνο για τους ανθεκτικούς σε όλα τα γνωστά βαρέα μέταλλα).
6. Ένα γκαζάκι με ένα τηγανάκι για να φτιάξετε και κανένα αυγό.
Μη ξεχάσετε να φέρετε τα δικά σας μαχαιροπήρουνα ποτήρια και άλλα κουζινικά.
Αν σκεφτείτε να κοιμηθείτε φέρτε μαζί σας ‘καλού κακού’
1. Sleeping bag αν έχετε πρόβλημα με τις βρόμικες κουβέρτες που κοιμάστε από τον Σεπτέμβριο (μια οικογένεια είμαστε εξάλλου)
2. Σεντόνια χωρίς τις κλασικές τρύπες
3. Ένα ράντζο ή στρωματάκι παραλίας (σε περίπτωση που ξεμείνατε στο διάδρομο).

Αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε 32 ώρες χωρίς τουαλέτα πρόβλημά σας άλλα θα χρειαστείτε Χαρτί υγείας και Σαπούνι που επίσης είναι σε έλλειψη από ένα χρόνο. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε στην «μαύρη αγορά» στο διάδρομο των κοιτώνων.

Διάφορα πράγματα θα σας είναι χρήσιμα ακόμη όπως
1. Αερόθερμο πρίζας
2. Χημική τουαλέτα
3. Ντουζιέρα εκστρατείας
4. Αποστειρωμένα γάντια
5. Αντίσκηνο
6. Καθαριστικά τουαλέτας.
Τα χαπάκια που σας είναι απαραίτητα είναι
1. Tb. Stedon 5mg (το χορηγεί το νοσοκομείο)
2. Αναβολικά και
3. Βιταμίνες


Μη ξεχάσετε να έχετε κλείσει ραντεβού με το ψυχίατρο μετά από κάθε εφημερία