Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

χαιρετισμός εκπροσώπου του ΠΑΜΕ υγείας-πρόνοιας σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πειραιά

Χαιρετισμός
ΠΑΜΕ Υγειας-Προνοιας Αττικης
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά

Η επίθεση στα δικαιώματα του λαού δεν έχει τελειωμό. Η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα επίθεση που θα πλήξει καίρια το λαϊκό εισόδημα και θα βυθίσει στην φτώχια ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι των λαϊκών στρωμάτων. 
Η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ
«προίκισε» με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού με  110δις €  τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες. Σε  αυτούς  που  έχουν  μαζέψει  600δις €  από  τη  δική  μας  εκμετάλλευση.
Συμμετέχει στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη  Λιβύη, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό,   σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ για  να  εξασφαλίσει  στις πολυεθνικές  μερίδιο  από  το  πλιάτσικο.
Επιδεινώνει την υγεία του λαού «χτυπώντας» όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θετικές ρυθμίσεις υπέρ των γυναικών, την όποια προστασία είχαν μέχρι σήμερα οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες, τα ΑμΕΑ.
Στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα το δικαίωμα του λαού στην υγεία. Ήδη, οι ασθενείς υποβάλλονται καθημερινά σε άγρια χαράτσια για ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες, εισιτήρια και φάρμακα μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία ή στερούνται την αναγκαία θεραπεία, εξαιτίας των περικοπών και της στάσης πληρωμών και παροχών που έχει κηρύξει η κυβέρνηση για να γεμίσουν τα σεντούκια της πλουτοκρατίας.
Το δικαίωμα του λαού μας στην υγεία είναι ακριβοπληρωμένο εμπορεύσιμο είδος, το δημόσιο  νοσοκομείο επιχείρηση με διόδια, ο ασθενής πελάτης και ο όρκος του Ιπποκράτη εμπορικό συμβόλαιο.
Όσο η υγεία αποτελεί εμπόρευμα, αντικείμενο κέρδους και υπόκειται στους νόμους της αγοράς τόσο θα περιορίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε ένα ελάχιστο βασικό πακέτο , μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες, τόσο θα αυξάνεται η συμμετοχή των εργαζομένων και των απευθείας πληρωμών για υπηρεσίες υγείας και φάρμακα.   Γιατί βασικός άξονας αυτής της πολιτικής είναι η ενίσχυση των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, των ιδιωτικών κλινικών, και διαγνωστικών κέντρων, των φαρμακοβιομηχάνων και φαρμακέμπορων. Η ενίσχυση του κέρδους.
Στον ίδιο άξονα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ομοσπονδιών  στη δημόσια υγεία  και της ΑΔΕΔΥ, που μοιράζουν αυταπάτες για ένα δήθεν καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας,  υποστηρίζοντας πως με καλύτερο σύστημα διαχείρισης των προμηθειών στα νοσοκομεία και μειώνοντας τις λεγόμενες «μαύρες τρύπες» που τα ίδια τα μονοπώλια της υγείας δημιούργησαν για μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους , χωρίς να αγγίζουν τον πυρήνα των προβλημάτων που είναι η επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας.
Συναινούν όλοι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, και οι υπόλοιποι αριστερίζοντες ψευτοεπαναστάτες στη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία. Στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην ΠΦΥ.
Κοροϊδεύουν το λαό βαφτίζοντας  σαν δωρεάν δήθεν υγεία τις ακριβοπληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, τη συμμετοχή στις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις, τα επίσημα και ανεπίσημα χαράτσια, τις πληρωμές των ταμείων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υγείας, που και αυτές πληρωμές δικές μας είναι.
Τα τερτίπια αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Δεν μπορούν να ρετουσάρουν το σκληρό, αντεργατικό πρόσωπο της εξουσίας των μονοπωλίων και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ του ΔΝΤ με το οποίο θάβεται κάθε κοινωνικό δικαίωμα για τους σημερινούς εργαζόμενους και τις επερχόμενες γενιές.
Αυτό το άθλιο έργο, δεν παίρνει από μερεμέτια. Μπορεί μόνο να ανατραπεί με τους αγώνες των εργαζομένων των αυτοαπασχολουμένων των φτωχών αγροτών, των νέων των γυναικών.
Οι εργαζόμενοι  αποτελούν την κύρια παραγωγική δύναμη, είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο μαζί με τα λαϊκά στρώματα και έχουν δικαίωμα να τους επιστρέφεται ένα μέρος απ' αυτόν με τη μορφή  δωρεάν υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, χωρίς επιπλέον πληρωμές, όρους και προϋποθέσεις.
Πρέπει να πληρώσουν αυτοί που φταίνε για τα ελλείμματα και για την υπόσκαψη της υγείας του λαού. Αυτοί που κλέβουν το μόχθο του, το κράτος και η εργοδοσία.
Τα μέτρα που οδηγούν στην υποβάθμιση της υγείας, στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανασφάλεια δεν είναι μονόδρομος, όπως μας τα παρουσιάζουν. Ήταν και είναι ανάγκη των μονοπωλίων. Κανένας άνθρωπος του μόχθου να μη δεχτεί να πληρώσει για την κρίση που δημιούργησε το κεφάλαιο. Αυτές οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο για το λαό, αλλά για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Απέναντι στο «όραμα» της υγείας της  «αγοράς», που προωθεί η κυβέρνηση και στηρίζουν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των υγειονομικών  που στηρίζονται από αυτά τα κόμματα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία από τα λαϊκά στρώματα πρέπει οργανωμένα να παλέψουν μέσα από το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ για ένα πραγματικά αποκλειστικά δημόσιο καθολικό και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας υψηλού επίπεδου, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Με ΠΦΥ, που να λειτουργεί με πυρήνα το δημόσιο Κέντρο Υγείας με τα παραρτήματά του και τις κινητές μονάδες του, στο οποίο θα έχουν ενταχθεί όλες οι εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες Υγείας, όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
ΠΦΥ προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων εννοούμε όλες τις εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να έχουν στο κέντρο της Φροντίδας τους κύρια την ΠΡΟΛΗΨΗ και την έγκαιρη διάγνωση.
Πυρήνας της ΠΦΥ πρέπει να είναι τα αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας (ΚΥ), σε όλους τους δήμους, βιομηχανικές περιοχές, συγκροτήματα σχολείων και σχολών κ.α., ανάλογα με τον πληθυσμό. Εννοούμε Κέντρα Υγείας που θα αποτελούν μεταξύ τους ένα ενιαίο ΣΥΣΤΗΜΑ που θα συνεργάζεται με τις αντίστοιχες δημόσιες και δωρεάν νοσοκομειακές μονάδες, το ΕΚΑΒ, τις δομές πρόνοιας.
Άμεσα απαιτούμε
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων στο κλάδο υγείας και κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική  και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.
Δωρεάν παροχή των  θεραπειών, φαρμάκων, εξετάσεων, υγειονομικού και άλλου υλικού.
Να καλύπτονται όλες οι εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις μέσα από το αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν και χωρίς περικοπές.
Να εξοφληθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί, με κρατική χρηματοδότηση και έντοκα  ανάλογα με τη χρονική καθυστέρηση.
Τις δαπάνες για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες των χρονίως πασχόντων να πληρώνει απ’ ευθείας το κράτος. Να τους επιστραφούν άμεσα τα  ποσά που έχουν πληρώσει. 
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να ισχυριστεί ότι αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Το κύριο και βασικό εμπόδιο δεν είναι άλλο από την πολιτική και οικονομική εξουσία των μονοπωλίων που πρέπει να ανατραπεί, με την αποφασιστική ενιαία πάλη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
 Για μια άλλη, λαϊκή εξουσία με κεντρικό σχεδιασμό, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζόμενων και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: