Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

το νέο πλάνο δράσης της ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας για το νομό Εύβοιας στα πλάισια των επερχόμενων συγχωνεύσεων στον χώρο της Υγείας.

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας ανακοινώνει :

- Ξεκινάει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης και επεξεργασία σχεδίου δράσης για την βελτίωση και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας για τον νομό Εύβοιας σε συνεργασία με φορείς των Ιατρών όπως η ΕΙΝΕΥΒ, των συλλόγων εργαζομένων στο χώρο της Υγείας (νοσηλευτών,διοικητικών υπαλλήλων , εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κλπ.) συνδικαλιστικών και τοπικών φορέων από την ευρύτερη περιφέρεια του Νομού μας.

- Στά πλαίσια αυτά η γραμματεία της ΔΗΠΑΚ έχει προγραμματίσει επαφές με την ΕΙΝΕΥΒ και τους ιατρούς της περιφέρειας των Νοσοκομείων ΚΥΜΗΣ και ΚΑΡΥΣΤΟΥ ,των ΚΥ
Ιστιαίας,Μαντουδίου,Ψαχνών,Αλιβερίου με σκοπό την ανάδειξη του υγειονομικού έργου που επιτελείται από τους λειτουργούς της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή και στην περιφέρεια του Νομού μας.

- Σκοπός της παρέμβασης αυτής της ΔΗΠΑΚ είναι κατά πρώτο λόγο να παρουσιάσει την σημερινή κατάσταση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες (κατά την γνώμη μας ηρωϊκές) οι λειτουργοί της Υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας των Ευβοέων πολιτών.

- Επίσης πρέπει να αναδειχτεί η ανορθόδοξη και πρόχειρη πολιτική της Κυβέρνησης που χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό και χωρίς να λαμβάνει τις ιδιαιτερότητες του Νομού Εύβοιας ετοιμάζει "συγχωνεύσεις" άγνωστου στόχου και βαθμού πίσω από την πλάτη του Λαού και των λειτουργών της Υγείας του Νησιού μας.

- Η μόνη έννοια  των κυβερνητικών παραγόντων είναι ο "οικονομικός" εξορθολογισμός της Υγείας και η ταυτόχρονη εμπορευματοποίηση της Υγείας που την καθιστά εμπόρευμα και όχι αγαθό και την ξεπουλά στα χέρια επιχειρηματιών.

- Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας πιστεύει ότι οι λειτουργοί Υγείας πρέπει να κινητοποιηθούν και να αποτρέψουν το διαφαινόμενο ξήλωμα αυτό της παροχής Υγείας στην περιφέρεια της Εύβοιας που συνεπάγεται αφενός μεν το ξήλωμα της προσωπικής ζωής τους, αφετέρου δε υποβαθμίζει την παρεχόμενη ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης προς τον Ευβοϊκό πληθυσμό.

-Με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών παροχών προς το καλύτερο καλούμε και την τοπική κοινωνία και τον κάθε τοπικό φορέα της περιφέρειας της Εύβοιας να δώσουμε την μάχη για να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο της Υγείας του Νομού μας για να μην κλείσουν τα περιφερειακά  Νοσοκομεία και Κ.Υγείας του Νομού μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- Στελέχωση και όχι αποδυνάμωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των Περιφερειακών νοσοκομείων και ΚΥ του Νομού μας.

- Άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής του πολυθρύλητου Νέου Νοσοκομείου στην Χαλκίδα που όλο το υπόσχονται αλλά ποτέ δεν υλοποιείται με το ένα ή το άλλο πρόσχημα.

- Εξοπλισμό,αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση και προοδευτικό αφανισμό της υλικοτεχνικής υποδομής των μονάδων Υγείας της Εύβοιας.

- Δεν δεχόμαστε συγχωνεύσεις Υγειονομικών μονάδων στον βωμό του δήθεν οικονομικού "εξορθολογισμού" της Υγείας που αποδυναμώνουν και υποστελεχώνουν περισσότερο τις μονάδες αυτές με συνέπεια να μπαίνει σε κίνδυνο η Υγεία του Λαού της Εύβοιας.

- Συνεργαζόμαστε για τον σκοπό αυτό με τοπικούς,συνδικαλιστικούς,και ταξικούς φορείς με σκοπό να αναδείξουμε την σπουδαιότητα της διαφύλαξης του δικαιώματος του κάθε πολίτη να έχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας κοντά στον τόπο κατοικίας του με δεδομένο το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο της Εύβοιας και την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση των κατοίκων στις υπηρεσίες αυτές.

-Καλούμε τον Ευβοϊκό Λαό σε επαγρύπνηση και αγωνιστική εγρήγορση με σκοπό να ανατρέψει τα σχέδια που σκοπό έχουν την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας Υγείας.Τον καλούμε τέλος να παλέψει για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας αντάξιο των ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που ήδη πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ σε συνεργασία με άλλους τοπικούς και ταξικούς  φορείς θα οργανώσει συγκέντρωση-ομιλία με σκοπό την ενημέρωση και την συσπείρωση του Ευβοϊκού Λαού πάνω στα θέματα Υγείας του Νομού μας και δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει στην αναβάθμιση της Υγείας προς ώφελος των Λαϊκών στρωμάτων του Νομού μας με οργανωμένη δράση και επιστημονικά αιτιολογημένο σχέδιο.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: