Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας για το θέμα των συγχωνεύσεων.

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες,

Μετά την ανακοίνωση από μέρους της ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας του πλάνου δράσης για τις συγχωνεύσεις , η γραμματεία της παραταξής μας το έθεσε υπ΄ όψην της ΕΙΝΕΥΒ.
Μετά από επικοινωνία μας με την προεδρία και την γραμματεία της ΕΙΝΕΥΒ μας ανακοινώθηκε ότι η ΕΙΝΕΥΒ θα αξιολογήσει το πλάνο αυτό και θα προβεί στις εξής ενέργειες με σκοπό την λήψη αποφάσεων και ενεργειών αφού τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο σώμα τόσο του ΔΣ της ΕΙΝΕΥΒ όσο και της Γενικής Συνέλευσης.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

- Η Γραμματεία της ΕΙΝΕΥΒ κάλεσε το ΔΣ της σε συνέλευση την Δευτέρα 11.04.2011 στις 13.00 όπου και επισήμως θα καταθέσουμε την πρότασή μας.

- Η ΕΙΝΕΥΒ ,όπως πληροφορηθήκαμε , προτίθεται να προσκαλέσει  τα μέλη της που υπηρετούν στα περιφερειακά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Εύβοιας ( σχετικές προσυνεννοήσεις  αναφέρουν  την Μ.Δευτέρα 18.04.2011 και ώρα 11.30 το πρωί) σε ενημερωτική συνάντηση για το θέμα των συγχωνεύσεων.

- Επίσης θα ζητήσει από τους υπευθύνους τμημάτων και κλινικών των ανωτέρω υγειονομικών σχηματισμών να καταρτίσουν επιστημονικά τεκμηριωμένες λίστες και στατιστικές που θα προβάλλουν το υγειονομικό έργο που παρέχεται από τους συναδέλφους που υπηρετούν στους ανωτέρω σχηματισμούς.

- Η ανταπόκριση των συναδέλφων μετά από σχετική πληροφόρηση που είχαμε υπήρξε άμεση και δήλωσαν πρόθυμοι να προσέλθουν στην συνάντηση με όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους.

- Επίσης η ΕΙΝΕΥΒ θα προχωρήσει, αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία που θα προσκομιστούν, σε εκπόνηση επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης θέσεων πάνω στο θέμα των συγχωνεύσεων όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό και αφού αναλύσει τις  παρεχόμενες από αυτό, πληροφορίες σχετικά με την επιστημονική αλλά και την προσωπική τους γνώμη στο θέμα αυτό.

- Κατόπιν τούτων πάντα κατά πληροφορίες μας, θα προχωρήσει σε έκδοση δελτίου τύπου για να ενημερωθεί ο Ευβοϊκός Λαός για την επίσημη και επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση και τις αποφάσεις της ΕΙΝΕΥΒ για τις συγχωνεύσεις σε ότι αφορά το Ιατρικό σώμα.

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας δηλώνει ότι στηρίζει τις όποιες αποφάσεις της ΕΙΝΕΥΒ που θα παρθούν με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και στην κατεύθυνση του αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας με την ταυτόχρονη καταδίκη της εμπορευματοποίησής της και ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης του Ευβοϊκού Λαού.
Ταυτόχρονα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συνδιοργανώσει μαζί με άλλους ταξικούς και λαϊκούς φορείς συγκέντρωση-ομιλία με σκοπό την ενημέρωση του Ευβοϊκού Λαού για τα θέματα της Υγείας με ομιλητές  τόσο από τον χώρο της ΕΙΝΕΥΒ όσο και από τον χώρο των τοπικών φορέων και των ταξικών οργανώσεων.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΥΓ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09.04.2011 ώρα 11.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: