Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΝΩ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΦΙΕΣΤΕΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

ΟΧΙ στις Φιέστες ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ της πολιτικής που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα και τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις


Μετά από πολύχρονη αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του νέου κτιρίου του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και θα μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας που μέχρι τώρα λειτουργούσε σε παλαιό, ακατάλληλο κτίριο.
Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας θα συνεχίσει όμως να είναι προβληματική και να μην καλύπτει τις οξυμμένες ανάγκες των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής μας. Γιατί θα συνεχίσουν και θα μεγαλώσουν οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά – λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑΣ.
Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία – Πρόνοια κατά 760 εκ. ευρώ, η μείωση του αριθμού των υγειονομικών (με την εφαρμογή της σχέσης 1 πρόσληψη ανά 5 ή 7 αποχωρήσεις) θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την παρεχόμενη φροντίδα και θα αυξήσουν την εντατικοποίηση για τους υγειονομικούς. Θα αυξηθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα και στο Κέντρο Υγείας και στο Θριάσιο νοσοκομείο και στα Ιατρεία του ΙΚΑ.
Με τον πρόσφατο νόμο για την Υγεία, το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν μόνο ένα ελάχιστο πακέτο παροχών και οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώνουν όλο και περισσότερο για τις ανάγκες τους σε υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.   
Η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέο έγκλημα σε βάρος της υγείας των λαϊκών οικογενειών και των δικαιωμάτων των υγειονομικών. Προωθεί την συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων, με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ. Στόχος τους είναι να κλείσουν τμήματα και κλινικές νοσοκομείων, να συρρικνώσουν τον αριθμό των κρεβατιών για να εξοικονομήσουν κρατικά κονδύλια, που θα γίνουν νέες επιδοτήσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Θέλουν τα δημόσια νοσοκομεία, που θα απομείνουν από τις συγχωνεύσεις, να μπορούν να ανταποκριθούν στα κυβερνητικά σχέδια για λειτουργία των νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες». Να λειτουργούν, δηλαδή, τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις, με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια, με κριτήριο τα έσοδα και κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς – «πελάτες.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Όσο συνεχίζεται η πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης, τόσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Τόσο θα υποβαθμίζεται και θα κινδυνεύει η υγεία των λαϊκών οικογενειών.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
u Να μην καταργηθούν  κρεβάτια  στα δημόσια νοσοκομεία και καμία μονάδα του ΙΚΑ
u Πρόσληψη του μόνιμου αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στο Θριάσιο νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και τα Ιατρεία του ΙΚΑ
u Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις
u Κατασκευή κατάλληλου ιδιοκτήτου κτιρίου για τα Ιατρεία και Υπηρεσίες του ΙΚΑ
u Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και την εργοδοσία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
.
Μετέτρεψε την αγανάκτηση σου σε οργανωμένη δράση
Λαϊκή οργάνωση – Απειθαρχία – Αντεπίθεση
για να ανοίξει ο δρόμος για ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: