Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

τα νεώτερα από το "ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ"

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η του ΕΝΩΤΙΚΟΥ  ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ (ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ και της ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ  (ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγινήτειο και στο Αρεταίειο αποτελεί κλιμάκωση της πολιτικής συρρίκνωσης και εμπορευματοποίησης της υγείας. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για κλείσιμο - συγχώνευση δημόσιων νοσοκομείων  και πολυιατρείων  του ΙΚΑ, για κατάργηση νοσοκομειακών κλινών.

Την τριετία 2009-2011 η κρατική χρηματοδότηση  για το Αιγινήτειο μειώθηκε κατά 5,5 εκ. Ευρώ. Το κράτος χρωστάει 1 εκ. Ευρώ  στο νοσοκομείο για φάρμακα απόρων.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών στα νοσοκομεία και στάση παροχών υπηρεσιών υγείας στο λαό, η κρατική στήριξη στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους και τραπεζίτες έχει ανέλθει στα 110 δις ευρώ.
Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύει η κυβέρνηση για τη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο λαό της Λιβύης για να εξασφαλίσει στους Έλληνες επιχειρηματίες μερίδιο από το πλιάτσικο.
Για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων υπάρχουν λεφτά. Για την υγεία του λαού δεν υπάρχουν!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι     
Η πρόσφατη απόφαση των Διοικήσεων, να μη συμμετέχουν τα δύο νοσοκομεία στις εφημερίες και τη νοσηλεία των ασθενών, υπονομεύει τους αγώνες μας, δυναμιτίζει  την κοινή πάλη των υγειονομικών με τα λαϊκά στρώματα. Διευκολύνει την κυβέρνηση να υλοποιήσει μια ώρα αρχύτερα το σχέδιο της για συρρίκνωση ή και κλείσιμο των δύο νοσοκομείων. Αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και στοχοποιεί τα θύματα της  πολιτικής της.
Έχουμε ευθύνη να μη  γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι οι κύριοι αιμοδότες των δημοσίων νοσοκομείων.
Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού για δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Να πληρώσουν αυτοί που καρπώνονται το μόχθο του λαού, το κράτος και η εργοδοσία.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να συντονιστούμε με τις ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους από τα λαϊκά στρώματα.
Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας για όλους με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 Διεκδικούμε :
u       Κανείς άνεργος, ανασφάλιστος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς προϋποθέσεις.
u       Να μην κλείσει, συρρικνωθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι.    
u       Πλήρη ένταξη όλων των νοσοκομείων στις εφημερίες. Καμία αναστολή στη    νοσοκομειακή περίθαλψη.
u       Προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων. Όλοι οι εργαζόμενοι και τα μέλη του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
u       Άμεση πληρωμή των εφημεριών, νυκτερινών και αργιών.
Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011 13:02)

Δεν υπάρχουν σχόλια: