Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

σε κινητοποίηση οι ειδικευόμενοι με την συμπαράσταση των φοιτητών της Ιατρικής

Στάση εργασίας των ειδικευόμενων
Στάση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών Αθήνας - Πειραιά απ' τις 11.30 π.μ. και έως το τέλος της βάρδιας προκήρυξε για σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η ΟΕΝΓΕ από κοινού με το Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για το πόνημα του ΚΕΣΥ που δημοσιοποιήθηκε ως προσχέδιο νόμου για την ιατρική εκπαίδευση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Απαίτησαν λύσεις
Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το νοσοκομείο με τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για να υπάρχει επάρκεια σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν για εισιτήρια, φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, απαίτησαν χτες με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του «Αγία Ολγα» εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με εργατικά συνδικάτα και φορείς της γύρω περιοχής. Την κινητοποίηση οργάνωσαν η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) και συμμετείχαν το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Ιωνίας, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συντονιστικού ΟΤΑ, της ΟΓΕ, Συλλόγων Γονέων κ.ά.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΚΑ
Διαμαρτυρία συνταξιούχων και ανάπηρων
Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ πραγματοποίησαν χτες η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν με τις μεγάλες καθυστερήσεις από τις υγειονομικές επιτροπές του ΙΚΑ για τις αναπηρικές συντάξεις ή την επανάκριση αυτών που έχουν πάρει προσωρινή αναπηρική σύνταξη.
Οι συνταξιούχοι και ανάπηροι συναντήθηκαν με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στον οποίο επισήμαναν ότι οι καθυστερήσεις φτάνουν στους πέντε και οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα κάποιος να σταματά τη δουλειά του μετά από ένα ατύχημα ή μετά από μια σοβαρή ασθένεια και να φθάνει να του απονεμηθεί η σύνταξη μετά από ένα με ενάμιση χρόνο. Υπογράμμισαν ότι σε ανθρώπους που παίρνουν προσωρινή σύνταξη αναπηρίας κλείνονται ραντεβού για να εξεταστεί για τη συνέχιση της σύνταξης από την υγειονομική επιτροπή πολλούς μήνες μετά. Με αποτέλεσμα να μείνει αυτός και η οικογένεια του για πολλούς μήνες χωρίς εισόδημα. Τόνισαν ότι η ανησυχία και οργή των ανάπηρων και συνταξιούχων κορυφώνεται γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται ο νέος κανονισμός διαβάθμισης της αναπηρίας που γίνεται με εξουσιοδότηση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου που θα δώσει οριστικό χτύπημα στο θεσμό των αναπηρικών συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: