Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

παρέμβαση για να πληρωθούν άμεσα οι ειδικευόμενοι της Αλέκας Παπαρήγα

Αμεση παρέμβαση για τους ειδικευόμενους
 
 
Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση στο «Αιγινήτειο», ένας εργαζόμενος εξήγησε στην Αλέκα Παπαρήγα ότι το νοσοκομείο υπάγεται διοικητικά στο υπουργείο Παιδείας και αυτό δημιουργεί κάποιο νομικό ζήτημα σχετικά με τους μισθούς των ειδικευόμενων γιατρών, στους οποίους χρωστάνε γύρω στα 3 εκατ. ευρώ. Ζήτησε να παρέμβει το ΚΚΕ, ώστε να «ξεμπλοκαριστεί» αυτό το ποσό. Απαντώντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε μεταξύ άλλων:
«Εμείς θα ζητήσουμε - όπως λέμε και για τους φαρμακοποιούς, τον ΟΠΑΔ κλπ - και για σας όλα τα χρωστούμενα. Ας αφήσουν τώρα ποιο υπουργείο είναι αρμόδιο. Είναι δύο υπουργεία που έχουν λόγο. Αμα θες να τα συντονίσεις, τα συντονίζεις. Είναι προσχήματα όλα τα άλλα. Είναι άλλοθι, λύνεται. Και αν χρειάζεται κανένα νομικό τερτίπι, μέσα σε μία ώρα μαζευόμαστε και οι 300 στη Βουλή και το ψηφίζουμε, αν όντως είναι νομικό το πρόβλημα και έχουν τα λεφτά. Δεν υπάρχει πρόβλημα τυπικό να μην πληρωθείτε, οπλίζονται μέσα από κει. Διαβεβαιώ εδώ, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα το κοιτάξουμε εμείς. Αν χρειάζεται μια νομοθετική ρύθμιση, εμείς δηλώνουμε προκαταβολικά ότι θα την ψηφίσουμε».
Χτες το μεσημέρι, η Αλέκα Παπαρήγα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Αντρέα Λοβέρδο, στον οποίο εξέθεσε το ζήτημα, ζητώντας να δοθεί λύση. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί ο ίδιος του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: