Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας για την σημερινή κινητοποίηση των ιατρών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Να σταματήσει εδώ και τώρα ο εμπαιγμός της Διοίκησης αμέσως και να λυθούν άμεσα τα φλέγοντα θέματα του Νοσοκομείου απαίτησαν σήμερα οι Ιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Στιγμιότυπο από την κατάληψη στα ταμεία των Ε.Ι.
 Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας χαιρετίζει την σημερινή δυναμική κινητοποίηση των συναδέλφων του Νοσοκομείου Χαλκίδας που σαν στόχο είχε την άμεση λύση των  επειγόντων προβλημάτων τόσο του Νοσοκομείου όσο και των θεμάτων που ανακύπτουν από την συνεχή υποβάθμιση του Ιδρύματος λόγω της πολιτικής του "οικονομικού εξορθολογισμού" της Κυβέρνησης.

Η κατάληψη του χώρου των ταμείων των Εξωτερικών Ιατρείων υπήρξε συνειδητή επιλογή μορφής πάλης με στόχο να καταδείξουν οι συμμετέχοντες την έμπρακτη αντίθεσή τους στην επιβολή του "χαρατσιού" των 5ευρώ αλλά και στην εν γένει εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Διατρανώσαμε έτσι την αντίθεσή μας στην καθημερινή υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου και δωρέαν χαρακτήρα του Νοσοκομείου μας και του ΕΣΥ γενικότερα.Να σημειώσουμε εδώ ότι την συμπαράσταση του λαού διότι παρ΄όλη την αναστάτωση που υπέστη λόγω της κινητοποίησης,η κατανόηση και η έκφραση συμπαράστασής του στον δίκαιο αγώνα μας ήταν συγκινητική και αμέριστη.
΄Ετσι νοιώσαμε δικαιωμένοι και οπλιστήκαμε με περισσότερη δύναμη για την συνέχιση του αγώνα μας.

Η συγκέντρωση άρχισε με την σχεδιασμένη κατάληψη των ταμείων των εξωτερικών Ιατρείων και με ομιλία της προέδρου της ΕΙΝΕΥΒ κας Ελένης Γυφτονικολού η οποία ενημέρωσε τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα αιτήματα μας και τα προβλήματα του χώρου και του Νοσοκομείου μας. 

Εδώ να σημειώσουμε την παντελή απουσία των τοπικών αρχών (παρ΄όλο που εκλήθησαν) της τοπικής αρχής (Περιφέρεια,Δήμος,βουλευτών ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ) και να εξάρουμε την αγωνιστική συμπαράσταση και παρέμβασή του με ομιλία τού βουλευτή τού ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου , ο οποίος χαιρέτησε την συγκέντρωση και επιβεβαίωσε την έμπρακτη αμέριστη και σταθερή συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και του ΚΚΕ στην Βουλή για την προώθηση και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.Επίσης τόνισε ότι τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας δεν πρέπει να περάσουν και ότι η αντίθεσή μας σε αυτά είναι πέρα για πέρα δίκαιη και επιβεβλημένη.

Την συγκέντρωση χαιρέτησε και ο συνάδελφος Γιώργος Βλαχογιώργος ο οποίος εκδήλωσε την συμπαράστασή του και δήλωσε ότι συμφωνεί με την αγωνιστική στάση και διάθεση καθώς και με το δίκαιο των αιτημάτων .

Ακολούθησε κινητοποίηση  στο χώρο του γραφείου της Διοικητού ( η οποία απουσίαζε!! chic!!) προς επίδοση του ψηφίσματος της Γενικής μας Συνέλευσης.

Τέλος η ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας εκτιμά ότι η σημερινή κινητοποίηση του σώματος των ιατρών του Νοσοκομείου μας ήταν πέρα για πέρα επιτυχής και διατράνωσε την αγωνιστική επιθυμία των συναδέλφων να αγωνιστούν με συνέπεια και συνέχεια ενάντια στην επίθεση που δέχονται τόσο σαν Δημόσιοι Λειτουργοί όσο και σαν εργαζόμενοι του Γ.Ν.Χαλκίδας ,για να μην περάσουν  τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: