Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ανακοίνωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ υγείας-πρόνοιας Αττικής


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Μετά το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο και στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία από την έλλειψη υγειονομικού υλικού που επιβεβαιώνεται από τη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου. Γίνεται ολοφάνερο ότι ο σχεδιασμός κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και των στηριγμάτων τους δεν αφορά μόνο τα δυο πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Τα περισσότερα νοσοκομεία λόγω της δραστικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και τους εκβιασμούς των προμηθευτών, δεν έχουν φάρμακα, αναλώσιμα, τρόφιμα και λειτουργούν με μειωμένο και εξαντλημένο προσωπικό.  
Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πλέον εκρηκτική και επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρξει. Τα χρήματα που υπόσχεται η κυβέρνηση δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το «νοικοκύρεμα» των δημόσιων υπηρεσιών σημαίνει συγχώνευση τμημάτων, κλείσιμο νοσοκομείων και πολυιατρείων του ΙΚΑ, κατάργηση νοσοκομειακών κλινών.
Σημαίνει, να λειτουργήσουν οι δημόσιες μονάδες «αυτόνομα» με δικά τους έσοδα, χωρίς κρατική χρηματοδότηση. Αυτόν ακριβώς το στόχο εξυπηρετεί η περίφημη «αξιολόγηση». Τη λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις που θα πουλάνε ακόμη πιο ακριβά την υγεία στα λαϊκά στρώματα, με φθηνό και ευέλικτο υγειονομικό προσωπικό.
Καμία από τις διαχειριστικές λύσεις που προτείνονται για τα νοσοκομεία από τα κόμματα των επιχειρηματιών, την πρυτανεία, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν συμφέρει τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Οι μόνοι που επωφελούνται είναι όσοι έχουν σχέση με τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με κριτήρια επιχειρηματικά.
Η μόνη διέξοδος για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων στην υγεία, να σταματήσουν οι εκβιασμοί και τα παιχνίδια των προμηθευτών και των διοικήσεων είναι η πάλη για να ανοίξουν τα νοσοκομεία, να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις, με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη.
Να στρέψουμε την πάλη μας ενάντια σε κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στην υγεία - πρόνοια, ενάντια στην πολιτική που τη στηρίζει. Πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα. Έχουμε πλέον πείρα. Να ενώσουμε τον αγώνα μας με τις ταξικές δυνάμεις και στα άλλα νοσοκομεία, τις ταξικές δυνάμεις στους άλλους κλάδους, τους φορείς των φοιτητών, των γυναικών που μας έχουν συμπαρασταθεί τις τελευταίες μέρες.
Σε ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, τα κόμματα που υπηρετούν τα μονοπώλια. Να μη δεχτούμε να μας φορτώσουν τα βάρη της κρίσης, οδηγώντας μας στη πτώχευση. Μέτωπο πάλης για όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που δεν θα έχει κριτήριο το κέρδος.    
Επιμένουμε στην πάλη για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας για όλους, για κρατικό φορέα έρευνας, παραγωγής και διανομής φαρμάκου και αναλώσιμου υλικού.         
Διεκδικούμε :                                                                                                                                     
u  Πλήρη κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου και όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.
Πλήρη ένταξη όλων των νοσοκομείων στις εφημερίες. Να μη συγχωνευτούν τμήματα και κλινικές νοσοκομείων. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι.                                
u  Προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.                                                                                                                            
u Κανείς άνεργος, ανασφάλιστος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.      
      

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2011 13:59)

Δεν υπάρχουν σχόλια: