Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ Κ.Υ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΓΝΚΥ Μολάων (ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ)

 Σε σύσταση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενης από δημοτικούς συμβούλους προχωρά το ΔΣ Μονεμβασίας. Σκοπός της επιτροπής είναι να δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις στο ζήτημα του ΓΝΚΥ Μολάων και να έρθει σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.
Σε  σχετική ανακοίνωση του, το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασιάς, με την αριθ. 76/2011 απόφασή του, κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 28 Μαρτίου, περί του θέματος της ενιαίας διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου-ΚέντρουΥγείας Μολάων με το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, είναι αντίθετο στη διοικητική συγχώνευση του Νοσοκομείου Μολάων.
Θεωρεί ότι η διοικητική συγχώνευση του νοσοκομείου Μολάων με το νοσοκομείο Σπάρτης, αποτελεί υποβάθμιση του νοσοκομείου μας και αρχή απαξίωσης και συρρίκνωσής του.
Ο δήμος εμμένει στο από 14/02/2011 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο  εκφράζεται η ανάγκη και η απαίτηση της δημοτικής αρχής, αλλά και της κοινωνίας, να ενισχυθεί το νοσοκομείο και να διατηρήσει τη διοικητική του αυτονομία και αυτοτέλεια.
Παράλληλα θα συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση του υπουργείου την 1η Απριλίου και ήδη έχει έρθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου, ώστε να κατέλθουμε στη δημόσια διαβούλευση με ενιαία στάση».
Εξάλλου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μολάων, προβαίνουν σήμερα σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο μπροστά στο νοσοκομείο στις 5 το απόγευμα, για να διαδηλώσουν  κατά της υποβάθμισης και συνένωσής του με αυτό της Σπάρτης και υπέρ της αναβάθμισης, επέκτασης και διοικητικής του αυτοτέλειας και αυτονομίας.
Αντίθετος σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγχώνευσης του Νοσοκομείου Μολάων με αυτό της Σπάρτης δήλωσε στο σταθμό Ant1 νότιας Ελλάδας, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης. Ο κ. Δαβάκης ανέφερε επίσης, πως είναι πολύ πρόσφατη η διαβεβαίωση του υπουργού σε ερώτησή του στη Βουλή, ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε κατάργηση αλλά ούτε και συγχώνευση στα νοσοκομεία της Λακωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: