Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

καταρρέει το Νοσοκομείο του Κιλκίς

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα, μηχανήματα και ιατρικό υλικό είναι τραγικές, υπάρχουν μονάδες που υπολειτουργούν ή δεν λειτούργησαν ποτέ, οι συνθήκες περίθαλψης των ασθενών θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, ενώ υπάρχουν απλήρωτες εφημερίες.
Οι καταγγελίες αφορούν το νοσοκομείο Κιλκίς και έγιναν χθες από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομειακού ιδρύματος, αλλά και από φορείς της πόλης του Κιλκίς. Παράλληλα, ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας να υποσχεθεί ότι δεν θα κλείσει, ούτε θα υποβαθμιστεί περισσότερο το νοσοκομείο και κάλεσαν τους πολίτες στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας, που θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα, από την πύλη του νοσοκομείου Κιλκίς και θα φτάσει στο κλειστό γυμναστήριο και το δημαρχείο.
«Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει και πληρώνουν με τους φόρους και τις εισφορές τους για το ΕΣΥ και δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον για τη σωστή περίθαλψή τους στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, Λέτα Ζωτάκη.
Την μη λειτουργία της ουρολογικής κλινικής, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, κατήγγειλε η πρόεδρος του εργασιακού σωματείου του νοσοκομείου Κιλκίς, Νόπη Παπαδοπούλου. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε γάντια, φλεβοκαθετήρες, ασκούς αιμοληψίας, σωληνάκια για μικροβιολογικές εξετάσεις, μέχρι και σκόνη πλυντηρίου, καθώς και σπασμένα κρεβάτια.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, Κώστας Ανδρεόπουλος μίλησε για την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, το πρόβλημα της κάλυψης των εφημεριών και τις δυσλειτουργίες του. Αναφέρθηκε, επίσης, στις επικίνδυνες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, στον απαράδεκτο και ανύπαρκτο τεχνολογικό εξοπλισμό, την απίστευτη ένδεια σε όλα τα βασικά υλικά στο ίδρυμα και το πόσο επικίνδυνα είναι όλα αυτά για την υγεία και των κατοίκων του Κιλκίς, αλλά και των εργαζομένων.

πηγή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: