Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» Καταγγέλλει την προμήθεια «κρατικής πρέζας»

Η χορήγηση υποκατάστατων δημιουργεί προβλήματα και στα νοσοκομεία και στους χρήστες. Να χρηματοδοτηθούν τα στεγνά προγράμματα, απαιτεί το σωματείο
Την εγκληματική πολιτική των υποκατάστατων και της νομιμοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών στη συνείδηση της κοινωνίας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας Μονάδας Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από τις 16 Σεπτέμβρη.
Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει το σωματείο, «δεν μας έφταναν οι τεράστιες ελλείψεις και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, τώρα μας φορτώνουν το ...θεάρεστο έργο του χορηγού "κρατικής μαστούρας". Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το αντίδοτο στα ναρκωτικά είναι η χορήγηση υποκατάστατων, δηλαδή μεθαδόνης στα κρατικά νοσοκομεία. Από τις 16 Σεπτέμβρη αρχίζει το πρόγραμμα και στον "Ευαγγελισμό". Ο υπουργός Υγείας είπε με στόμφο ότι το μέτρο είναι σωστό, αφού εκτός από την κυβέρνηση συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.!
Ολοι έχουμε ευθύνη απέναντι στην εγκληματική πολιτική των υποκατάστατων και της νομιμοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών στη συνείδηση της κοινωνίας. Ολοι έχουμε ευθύνη απέναντι στην εγκληματική αντίληψη "κάθε μπαλκόνι και αυλή και ένα χασισόδεντρο", αντίληψη που στην πράξη νομιμοποιεί ΠΛΗΡΩΣ τους παραγωγούς και εμπόρους ναρκωτικών.
Η μεθαδόνη παράχθηκε στη ναζιστική Γερμανία σαν υποκατάστατο της ηρωίνης για να δημιουργεί ψευδαισθήσεις σε άβουλους και υποτακτικούς στρατιώτες. Κάτι αντίστοιχο κάνουν σήμερα οι καπιταλιστές στους νέους εργαζόμενους και άνεργους γιατί θέλουν άβουλη νεολαία. Η χορήγηση συνθετικών οπιοειδών ως υποκατάστατων της ηρωίνης είναι αδύνατον να λύσει το πρόβλημα, καθώς ο νέος που εμπλέκεται στη χρήση είναι εξαρτημένος κατά 80% από πολλές ουσίες ταυτόχρονα (πολυτοξικομανής).
Παράλληλα, η χορήγηση υποκατάστατων στα νοσοκομεία δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Και στους χρήστες αφού δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό και στα νοσοκομεία που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και την ιδιωτικοποιημένη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, συρρικνώνονται οι υπάρχουσες δομές υποκατάστασης, ενώ τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ, "18 Ανω" κ.λπ.), που αποδείχθηκαν τα μόνα αποτελεσματικά, υποχρηματοδοτούνται. Ετσι, ο μοναδικός ρόλος του κράτους απέναντι στο πρόβλημα είναι να προμηθεύει στους χρήστες "κρατική πρέζα"».
Αυτό που επισημαίνει το σωματείο είναι ότι αντιπαλεύει «τη ναρκω-κουλτούρα και την ανοχή στην παρακμή της νεολαίας» και διεκδικεί «να χρηματοδοτηθούν τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: