Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετέτρεψε την αγανάκτηση σου  σε συλλογική οργανωμένη δράση 

Η επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και πλουτοκρατίας στα δικαιώματα μας δεν έχει τέλος.
Για να σώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που απειλούνται από τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, είναι αποφασισμένοι να πάρουν ακόμη σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Για να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους για τους επιχειρηματίες και το κράτος. Αυτή είναι η αιτία της επίθεσης και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα
Γι’ αυτό, με το νέο μισθολόγιο κόβουν μισθούς, ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αυξάνουν τα φοροχαράτσια. Κόβουν εκατοντάδες εξετάσεις και φάρμακα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να εξοικονομήσουν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας, οι απολύσεις θα προχωρήσουν μέσα από τις αλλαγές των οργανισμών. Μέσω της κατάργησης νοσοκομειακών κρεβατιών και κλινικών, θα δημιουργηθεί «πλεόνασμα» προσωπικού. Όσες μονάδες υγείας απομείνουν, θα λειτουργούν ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό, θα πρέπει να εξυπηρετούν όσο το δυνατό περισσότερους ασθενείς – πελάτες. Για να γίνει ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας ακόμα πιο κερδοφόρο πεδίο επενδύσεων για τους «μεγαλέμπορους της Υγείας».
Η αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθεις, να μετατραπεί σε αποφασιστικότητα για αγώνα. Σκέψου! Το «κόστος του αγώνα» και των απεργιών αποδεικνύεται ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!!     
Παραμέρισε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΠΟΕΔΗΝ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Χρόνια, υπονομεύουν τους αγώνες. Στήριζαν την πολιτική των κυβερνήσεων που μας έφερε εδώ. Ακόμα και σήμερα, αποδέχονται τον βασικό πυρήνα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, μας καλούν σε «ενότητα» και «κοινή δράση».    
Η μόνη ενότητα που συμφέρει τους εργαζόμενους είναι η ενιαία δράση όλων των εργαζομένων, μονίμων και συμβασιούχων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών. Αυτή την ενότητα επιδιώκουμε εμείς.  
Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ!
Για κίνημα που θα βάζει εμπόδια στα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα θα ανοίγει το δρόμο για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ Υγείας – Πρόνοιας, στην ΟΜΟΝΟΙΑ, 11.30 π.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
στα γραφεία του Π.Α.ΜΕ, Αγ. Φιλοθέης 5Β, Πλατεία Μητροπόλεως στις 3 μ.μ. 


·          ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΜΙΑ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ». Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία.
·          ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στους μισθούς. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1400 ευρώ.
·          Να μην καταργηθεί ούτε ένα δημόσιο νοσοκομειακό κρεβάτι. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: