Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σε αγωνιστικό αναβρασμό οι εργαζόμενοι

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Κρατικό Αθηνών, κινητοποίηση χτες στον «Ευαγγελισμό»
Από την κατάληψη του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι οποίοι αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, στη μείωση κλινών και την κατάργηση τμημάτων, στις μειώσεις των μισθών τους και στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας. Μια σειρά νοσοκομεία βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους γενικές συνελεύσεις, οι πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε για την Πέμπτη, 13 Οκτώβρη, 4ωρη στάση εργασίας και καλεί σε συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας και από κει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», προκειμένου να ματαιώσουν την προγραμματισμένη συνεδρίαση για τον οργανισμό του νοσοκομείου, απαιτώντας: Να παρθεί πίσω ο νέος οργανισμός, που καταργεί εκατοντάδες οργανικές θέσεις, την ώρα που πληθαίνουν οι συνταξιοδοτήσεις σε όλες τις ειδικότητες και οι προσλήψεις έχουν παγώσει. Ταυτόχρονα καταργεί περίπου 450 οργανικές θέσεις στη σίτιση, τη φύλαξη και την καθαριότητα, οι οποίες καλύπτονται από εργαζόμενους σε εργολάβους, ενώ η διοίκηση διαπραγματεύεται με τους εργολάβους περικοπές των αποδοχών ή του προσωπικού αυτού ή και τα δύο. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν την κατάργηση όλων των εργολαβιών και πρόσληψη προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά και όχι μέσω των σκλαβοπάζαρων των ΜΚΟ. Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη σφαγή μέσω του μισθολόγιου - βαθμολόγιου από 10 έως 50%, στα απλήρωτα δεδουλευμένα από τον Ιούνη και στην πλήρη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας. Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.
Οι εργαζόμενοι στο «Γ. Γεννηματάς» αποφάσισαν χτες σε γενική τους συνέλευση να συνεχίσουν την κατάληψη του νοσοκομείου που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη αντιδρώντας - ανάμεσα σε άλλα - στο νέο οργανισμό, που μειώνει τις κλίνες από 780 σε 720. Η πρόταση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στην παράταξη «Πρωτοβουλία - Ενότητα» (σ.σ. στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που πρότεινε παύση της κατάληψης «και βλέπουμε», με το επιχείρημα ότι ο οργανισμός του νοσοκομείου είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου! Την Τετάρτη θα γίνει νέα γενική συνέλευση στο νοσοκομείο.
Προκλητικοί εμφανίστηκαν για ακόμη μια φορά απέναντι σε εργαζόμενους και γονείς των ασθενών ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και το υπουργείο Υγείας, όπου καταργήθηκε η μονάδα Παιδοκαρδιοχειρουργικής, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων παιδιών, καθώς είναι το μοναδικό εξειδικευμένο τμήμα της χώρας. Υποτίθεται πως το υπουργείο δεν ...γνώριζε αυτή την εξέλιξη και κανόνισε συνάντηση εργαζόμενων και γονέων με το διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος όμως δε δέχτηκε να γίνει η συνάντηση, γυρίζοντας την πλάτη στην αγωνία των γονιών, που οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα για να σώσουν τα παιδιά τους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: