Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ Ενάντια στη διάλυση των υγειονομικών μονάδων

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από χτες μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτώβρη αποφάσισαν οι πρόεδροι όλων των Συλλόγων των Γιατρών του ΙΚΑ (ΣΕΥΠΙΚΑ), το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Οι γιατροί του ΙΚΑ αντιτίθενται στην εφεδρεία και στην κατάργηση των οργανικών θέσεων του Ιδρύματος, που σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οδηγούν στη διάλυση των υγειονομικών υπηρεσιών του Ιδρύματος με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους αλλά και στους ίδιους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους. Αποκαλυπτική για τις διαλυτικές προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η εγκύκλιος της Διοίκησης του ΙΚΑ «Σχετικά με την εκκαθάριση αρχείων και υλικών». Συγκεκριμένα, ζητά να εκκαθαρισθούν αρχεία ΝΠΔΔ, έτσι ώστε να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τα ακίνητα που μισθώνει το ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα, για τη στέγαση των αρχείων είτε των διοικητικών, είτε των υγειονομικών υπηρεσιών.
Πρόκειται για μια οδηγία που υπακούει σε παλιότερες πληροφορίες ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος θα κλείσει όλες τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες του ΙΚΑ που είναι σε ενοικιαζόμενα κτίρια και κατά βάση θα διατηρηθούν μόνο οι νομαρχιακές μονάδες Υγείας. Αυτό οδηγεί στη συρρίκνωση των υγειονομικών μονάδων του Ιδρύματος κατά το ήμισυ καθώς είναι σε ενοικιαζόμενα κτίρια, με αποτέλεσμα τη δραματική επιδείνωση της πρόσβασης των ασφαλισμένων έστω και στις υποβαθμισμένες υπηρεσίες.
Κατηγορηματικό «όχι» στη συγχώνευση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην οριστική διάλυση του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, που προαλείφεται με τη συγχώνευσή του στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», οργάνωσαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο καθώς και φορείς της περιοχής.
Ηδη απ' την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο 7ο Θεραπευτήριο βρίσκονται σε κατάληψη των γραφείων Διοίκησης και των ταμείων, εμποδίζοντας έτσι τις πληρωμές χαρατσιών, όπως τα 5 ευρώ, που ίσχυσαν μετά τη συγχώνευση. Οι εργαζόμενοι και οι τοπικοί φορείς έκαναν πορεία στους δρόμους της συνοικίας και πέρασαν απ' το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος», το οποίο πρόκειται να συγχωνευτεί με το Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Με συνθήματα «Ούτε στα Πατήσια, ούτε πουθενά, τα νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά» και «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο» οι διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα ότι δε θα δεχτούν τα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: