Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΟΣΗΛΙΑ

 

Υποκριτική ΕΔΕ για τα χαράτσια!

Με μια ΕΔΕ στο νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου» προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει τα άγρια χαράτσια σε βάρος των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών ταμείων που επιβάλλονται με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), τα οποία καθιέρωσε απ' την 1.10.2011.
Οπως είχε αποκαλύψει εξ αρχής ο «Ρ», τα ΚΕΝ θα οδηγήσουν σε αύξηση μέχρι 30% των νοσηλίων στα ασφαλιστικά ταμεία σε σχέση με τα αντίστοιχα του 1998. Ομως στην περίπτωση των μαιευτηρίων η εφαρμογή των ΚΕΝ οδήγησε σε ένα άμεσο χαράτσι μέχρι και 872 ευρώ για τις μέλλουσες μητέρες, καθώς η εφαρμογή του νέου καθεστώτος μετακύλησε το κόστος του φυσιολογικού τοκετού στις τσέπες των ασφαλισμένων ή ανέργων ή των ανασφάλιστων.
Πριν την εφαρμογή των ΚΕΝ κατά βάση ίσχυε - με κλιμακώσεις για τα διαφορετικά ταμεία - ένα τιμολόγιο 235 ευρώ για τρεις μέρες νοσηλεία, χωρίς την επιβάρυνση των φαρμάκων. Με την εφαρμογή των ΚΕΝ, ο τοκετός στην Γ' θέση εκτινάχτηκε, χωρίς τη χρέωση των φαρμάκων, στα 872 ευρώ. Και αυτά τα χρήματα υποχρεώθηκαν να τα καταβάλουν απ' την τσέπη τους οι μέλλουσες μητέρες.
Με έναν υποκριτικό τρόπο, και μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υποχρεώθηκε την περασμένη Κυριακή να ανακοινώσει ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος θα επισκεπτόταν το «Ελενα Βενιζέλου» για να αποκτήσει «ίδια γνώση της καταγγελίας, ώστε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες». Τελικά, ο ΓΓ δεν επισκέφτηκε το μαιευτήριο, αλλά έστειλε αντιπροσώπους του για την εκτέλεση της ΕΔΕ, που στόχο είχε κυρίως γιατρούς που έκαναν δημόσιες καταγγελίες για τα χαράτσια.
Οι εντεταλμένοι απ' το υπουργείο Υγείας για την ΕΔΕ δε δέχτηκαν ούτε τους εκπροσώπους της Τριμελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του «Ελενα», η οποία απ' τις 14.10.2011 με έγγραφό της προς το Διοικητή του μαιευτηρίου όχι μόνο υπογράμμιζε τις επιπτώσεις της εφαρμογής των ΚΕΝ αλλά και τον προειδοποιούσε και για τα χαράτσια που θα υποστούν όλοι οι ασφαλισμένοι και ιδιαίτεροι οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι καθαρίστριες

Είναι απλήρωτες δύο μήνες από τον εργολάβο καθαριότητας

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενες στην καθαριότητα και τη σίτιση του νοσοκομείου Νάουσας, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργολαβική εταιρεία «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Παράλληλα, διεκδικούν να φύγει ο εργολάβος και να προσληφθούν απευθείας από το νοσοκομείο ώστε να έχουν πλήρη και σταθερή εργασία.
Το επισχετήριο κατατέθηκε σε αρμόδιους και υπηρεσίες χθες Δευτέρα. Eπίσης ενημερώθηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου. Η επίσχεση εργασίας θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη, αν οι εργαζόμενοι δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων στέκεται ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στηρίζει την απόφαση των εργολαβικών εργαζόμενων στην καθαριότητα - σίτιση στο Νοσοκομείο Νάουσας. Με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους, να σταθούν αλληλέγγυοι στο πρόβλημά τους. «Επειδή η καθαριότητα του νοσοκομείου και η σίτιση των ασθενών του είναι σοβαρό ζήτημα. Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε έγκαιρα όλους τους υπεύθυνους για να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Δε θα φταίνε οι εργαζόμενες», σημειώνει.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: