Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012



Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,


Οι εκλογές για τα όργανα της ΕΙΝΝΕΥΒ ορίστηκαν για τις 7 Νοέμβρη ημέρα Τετάρτη και ώρες από 09.00 έως 16.00 που θα διαξαχθούν σε τρία εκλογικά τμήματα του Νομού μας ,Χαλκίδα,Κύμη και Κάρυστο και στα αντίστοιχα Νοσοκομεία ως έδρες.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα γίνουν Πανευβοϊκές εκλογές για τα όργανα της ΕΙΝΝΕΥΒ και θα υπάρχουν 3 εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν οι συνάδελφοι. Τα τμήματα είναι τα εξής:

-1ο Εκλογικό Τμήμα με έδρα το Νοσοκομείο Χαλκίδας ,για τους Ιατρούς που υπηρετούν στην διοικητική μέριμνα του Νοσοκομείου Χαλκίδας ( Νοσοκομείο Χαλκίδας,Κέντρα Υγείας Ιστιαίας ,Μαντουδίου,Ψαχνών,Αλιβερίου και τα περιφερειακά τους Αγροτικά Ιατρεία).

-2ο Εκλογικό Τμήμα με έδρα το Νοσοκομείο Κύμης, για τους Ιατρούς που υπηρετούν στην διοικητική μέριμνα του Νοσοκομείου Κύμης ( Νοσοκομείο Κύμης, Κέντρο Υγείας Σκύρου,και Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία περιφέρειας Κύμης).

-3ο Εκλογικό Τμήμα με έδρα το Νοσοκομείο Καρύστου, για τους Ιατρούς που υπηρετούν στην διοικητική μέριμνα του Νοσοκομείου Καρύστου (Νοσοκομείο Καρύστου,Περιφερειακά Αγροτικά  Ιατρεία περιφέρειας Καρύστου-Μαρμαρίου-Στείρων).

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ (μόνιμοι,επί θητεία επικουρικοί), ειδικευόμενοι και αγροτικοί Ιατροί (μόνιμοι,επί θητεία).
Τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας, "Αγωνιστική Συσπείρωση Ιατρών Εύβοιας" ,συμπληρώθηκαν και εμπλουτίστηκαν με ικανούς και έμπειρους συναδέλφους συναγωνιστές και συμπεριλαμβάνει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο αντιπροσωπευτικό τμήμα τόσο επιστημόνων συναδέλφων από όλες σχεδόν τις εργασιακές σχέσεις.Για τις τριμελείς επιτροπές των Νοσοσκομείων Κύμης και Καρύστου η ΔΗΠΑΚ θα στηρίξει μεμονωμένες υποψηφιότητες όπου κριθεί απαραίτητο με ανακοίνωσή της.
Γεωγραφικά ο συνδυασμός μας καλύπτει το φάσμα της Εύβοιας με υποψήφιους από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο και την Χαλκίδα εκπροσωπώντας έτσι όσον το δυνατόν καλύτερα το κέντρο αλλά και την περιφέρεια του νομού μας.



ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
1) Αν δεν έχουμε ψηφίσει ξανά στις εκλογές της ΕΙΝΝΕΥΒ πρέπει να έχουμε μαζί μας την αστυνομική ταυτότητά μας και 10 ευρώ για την εγγραφή στην Ένωση.
2) Αν έχουμε ξαναψηφίσει απαραίτητη είναι μόνο η αστυνομική ταυτότητα.
3) Στο ψηφοδέλτιο για το ΔΣ βάζουμε μέχρι 3 σταυρούς,στα υπόλοιπα από 1 σταυρό.
4) Ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό προσμετρούνται για τον συνδυασμό.


 Παρακάτω δημοσιεύονται τα ονόματα όλων των υποψηφίων του συνδυασμού που στηρίζει η ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ και το ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ .



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας)



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



                         ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΑΡΙΣ  ΣΩΤΟΣ   Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

                          ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΥ          Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ
                           
                              ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΒΟΣΣΟΣ          Γ.Ν.ΚΑΡΥΣΤΟΥ
                             
                            ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ      Κ.Υ.ΙΣΤΙΑΙΑΣ

                             ΜΑΡΙΑ  ΚΥΤΙΝΟΥ                   Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ





ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ



ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΑΡΙΣ  ΣΩΤΟΣ   Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

  ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΥ          Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

                ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΝΟΣ Αγρ.Ιατρ.Πλατανιστού Καρυστ.

      ΜΑΡΙΑ  ΚΥΤΙΝΟΥ                   Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

     ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ       Κ.Υ.ΙΣΤΙΑΙΑΣ



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 3 ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ



ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΑΡΙΣ  ΣΩΤΟΣ   Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ
                             
                             ΜΑΡΙΑ  ΚΥΤΙΝΟΥ                   Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

                             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΕΛΗΣ       Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ




ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 


ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΟΡΟΖΟΒΑ  Κ.Υ.ΙΣΤΙΑΙΑΣ

      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΙΑΤΡΕΛΗΣ  Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

                      ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΝΟΣ Αγρ.Ιατρ. Πλατανιστού Καρυστ.




ΒΑΣΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ


1. Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, δημόσιο - δωρεάν ΕΚΑΒ.
2. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, ούτε ώρα απλήρωτης δουλειάς, καμιά περαιτέρω μείωση μισθών να γίνουν τώρα άμεσα αυξήσεις.
3. Να προσληφθεί στο δημόσιο - κρατικό σύστημα όλο το απαραίτητο προσωπικό (υγειονομικό, διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό κ.λπ.) με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
4. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ιδρύματα Πρόνοιας.
6. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμός των δημοτικών ιατρείων για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα των άπορων κατοίκων και των μεταναστών.
7. Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, των ιδρυμάτων Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
8. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα».
9. Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών.
10. Παλεύουμε για κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Η κρατική χρηματοδότηση για Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα.
11. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, μονάδων του ΕΟΠΥΥ ή προνοιακών ιδρυμάτων. Να επαναλειτουργήσουν ειδικές υγειονομικές μονάδες, όπως η παιδοκαρδιοχειρουργική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», το ογκολογικό νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Αθήνα κ.ά. Από αυτήν τη σκοπιά απορρίπτουμε την τροποποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων που επιχειρείται τώρα γιατί οδηγεί στη συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών και στη μείωση του προσωπικού, ενώ ο λαός έχει ανάγκη το αντίθετο, την ανάπτυξη και αναβάθμισή τους. Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρηματική δράση των νοσοκομείων.
 12. Άμεσα να απαγορευτούν οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όλες όσες επιχειρηματικές μονάδες υγείας πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις για σύγχρονη, ποιοτική λειτουργία τους.
13. Κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες, της παρακράτησης των συντάξεων των χρονίως πασχόντων για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.
14. Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου και τρόφιμα.
15. Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.
16. Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό από τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, στους χρονίως πάσχοντες και στα ΑμεΑ.
17. Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους, ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.
18. Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, τα ΑμεΑ σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: