Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Προβλήματα στη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας



Προς τον Υπουργό Υγείας
Την ίδια ώρα που οι ανάγκες για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  (Μ.Ε.Θ.) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αυξάνονται διαρκώς, λειτουργούν τα 12 από τα 20 κρεβάτια, ενώ λειτουργεί με μειωμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Σε όλη την χώρα είναι πάνω από 1.000 τα κρεβάτια που δε λειτουργούν.
Σημειωτέον για τις υφιστάμενες κλίνες που λειτουργούν η αναλογία νοσηλευτών ανά κλίνη είναι πολύ πιο κάτω από τις ανάγκες με αποτέλεσμα την υπονόμευση της ίδιας της μονάδας και την εντατικοποίηση της δουλειάς τού ήδη περιορισμένου προσωπικού. 
Παράλληλα η δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) θεωρείται πλέον επιβεβλημένη αφού αφενός θα αποσυμφορήσει τη Μ.Ε.Θ, αφετέρου θα προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλο Ιατρικό Τμήμα, και χρήζουν εντατική παρακολούθηση.
Οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης κατάστασης βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και στην πολιτική σήμερα της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που συνεχίζει το δρόμο των κατευθύνσεων της ΕΕ, της υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και να λειτουργήσουν οι κλίνες της εντατικής μονάδας με την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και του άλλου αναγκαίου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης καθώς και για να λειτουργήσει η ΜΑΦ.
 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ 
Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: