Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Εκβιάζουν τους εργαζόμενους για να ανακόψουν τους αγώνες


Χαρακτηριστικά όσα καταγγέλλει το Σωματείο ιδιωτικών κλινικών Λάρισας
Να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε αυταπάτες επιχειρούν οι μεγαλοεργοδότες, καλώντας τους να στρατευτούν πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου επιχειρηματία και προσπαθώντας έτσι να εμποδίσουν την οργάνωση αγώνων.
Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Ν. Λάρισας για μεγάλο Κέντρο Αποκατάστασης στην περιοχή, όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Το σωματείο καταγγέλλει ότι «την προηγούμενη βδομάδα πολλοί από αυτούς συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία θέλοντας έτσι να δηλώσουν την άρνηση και αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που ψηφίζονταν στη Βουλή, διεκδικώντας παράλληλα τα δεδουλευμένα τους. Μετά από συνάντηση που είχαν με τον εργοδότη, στην οποία ο ίδιος αρνήθηκε να δεσμευτεί για την καταβολή των χρημάτων χρησιμοποιώντας τα γνωστά επιχειρήματα για τον ΕΟΠΥΥ, την οικονομική κρίση, και την καταβολή της δόσης από το ΔΝΤ στη χώρα μας, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ξεκινώντας επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως ότου καταβληθούν οι μισθοί τους.
Η Διεύθυνση της Κλινικής, μην μπορώντας πλέον να ελέγξει την κατάσταση, βλέποντας την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να γιγαντώνεται, αποφάσισε να περάσει σε πιο δραστικά μέσα, ώστε να εξασφαλίσει την κυριαρχία της. Ζήτησε από τους συναδέλφους να πάνε όλοι μαζί στα γραφεία του ομίλου EUROMEDICA και να τα σπάσουνε... (μιλάμε για μεγάλο επαναστατικό βήμα), πιέζοντας μ' αυτό τον τρόπο τον όμιλο να καταβάλλει τα χρήματα που χρωστάει».
«Οπως και παλαιότερα όπου άλλοι εργοδότες χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους βάζοντάς τους σε πούλμαν να ταξιδέψουν χιλιόμετρα, έξω από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, να βροντοφωνάξουν για τα λεφτά των αφεντάδων τους, το ίδιο και τώρα. Επιχείρησε και με άλλον τρόπο όμως να τους καθυποτάξει προτείνοντας τους να προβούν σε λευκή απεργία που η ίδια η Διεύθυνση κήρυξε, εκθέτοντάς τους σε ασθενείς και συνοδούς. Προχώρησε στη γνωστή διαίρεση του προσωπικού, τακτική που ακολουθείται χρόνια στους χώρους εργασίας με τη γνωστή διαστρέβλωση των δήθεν διαφορετικών συμφερόντων, λες και η πείνα έχει ειδικότητα και εκπορεύεται από εκείνη. Στη συνέχεια κι ενώ ο αριθμός των απεργών αυξάνονταν μέρα με τη μέρα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το τελευταίο της χαρτί τρομοκρατώντας για κλείσιμο της επιχείρησης, λέγοντας πως όποιος συμμετέχει στην απεργία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, ζητώντας να της δοθεί διορία λίγων ημερών όπου και δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει όλο το ποσό των δεδουλευμένων».
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Ενωμένοι και αλληλέγγυοι μέσα απ το δικό μας κλαδικό σωματείο, που υπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα, παλεύουμε όλοι μαζί να τσακίσουμε τις δυνάμεις που αποφασίζουν για τους πολλούς με κριτήριο το κέρδος και την εύνοια των λίγων. Οργανώσου, πάλεψε μαζί μας. Ούτε μια ώρα από τη ζωή μας χαρισμένη στα πλούτη των εργοδοτών!!».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: