Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΝΝΕΥΒ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών για τα όργανα της ΕΙΝΝΕΥΒ,που ανέδειξαν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ιατρών Εύβοιας πρώτη δύναμη πανευβοϊκά στο ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ εκλέγοντας 3 στα 5 μέλη ,εκπροσώπο στην ΟΕΝΓΕ και στην 3μελή του κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού μας.
Για την ΔΗΠΑΚ και το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας που στήριξαν τον συνδυασμό ήταν μιά περίτρανη νίκη των ταξικών δυνάμεων στο χώρο της Υγείας και των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Για πρώτη φορά στα χρονικά των Νοσοκομειακών Ιατρών πανευβοϊκά οι ταξικές δυνάμεις κατέβηκαν με αυτοδύναμο ψηφοδέλτιο σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δυνάμεις που συπειρώθηκαν σε ένα "ενωτικό" ψηφοδέλτιο που χώρεσαν οι δυνάμεις από την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτιμούμε ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα και το κριτήριο των συναδέλφων που έδωσαν την πλειοψηφία και έκανε την διαφορά ήταν η οργανωμένη κάθοδος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης με ολοκληρωμένο πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης αλλά και προτάσεις για την στόχευση του αγώνα που θα κορυφώνεται στο άμεσο μέλλον.
Επίσης εκτιμούμε ότι η προηγούμενη συνεπής δράση και στάση της ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας με την παρουσία της στους χώρους δουλειάς (ΚΥ,Αγροτ.Ιατρεία,Νοσοκομεία) και με την συνεχή ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων στις Γεν.Συνελεύσεις , η έκδηλη παρουσία της στις κινητοποιήσεις τόσο στο χώρο του Νοσοκομείου όσο και στην περιφέρεια,δίνοντας το στίγμα του ταξικού της προσανατολισμού για τα δίκαια των εργαζομένων, καταξίωσε την παράταξη μας στην συνείδηση των συναδέλφων και μας έδωσε την πανάξια αυτή νίκη.
Νίκη που οφείλεται κυρίως στους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και μετά σε εμάς.
Αντίθετα η "ενωτική" κίνηση που κατέβηκε σαν αντίπαλη δύναμη δεν κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις τις στην περιφέρεια του Νομού μας κυρίως, δείγμα της έλλειψης οργανωμένης δράσης και προγραμματικών στόχων και δράσεων.
Επίσης στοχεύοντας μόνο στην προσωπική απήχηση που είχαν ονομαστικά οι υποψήφιοι του συνδυασμού της ,δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων συναδέλφων πιστεύουν περισσότερο στις πράξεις και όχι στα λόγια προσώπων .
Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των δυναδέλφων ιατρών καθότι το γνωστικό  επιστημονικό επίπεδο των συναδέλφων δεν επιτρέπει τέτοιες μεθοδεύσεις πλέον.
Χορτασμένοι οι συνάδελφοι ,από τα "όμαρφα τα λόγια τα μεγάλα", προτίμησαν την οργανωμένη παρουσία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ιατρών Εύβοιας και την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στο ΔΣ.

Συμπερασματικά καταλήγοντας και έχοντας συναίσθηση των μεγάλων ευθυνών μας αλλά και αντιστοίχως των προσδοκιών των συναδέλφων που μας εμπιστεύτηκαν ,δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε ακλόνητοι για την ανατροπή των μνημονιακών μεθοδεύσεων στην Υγεία ,ενάντια σε κάθε επιχειρηματικότητα και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας.
Θα αγωνιστούμε σε έναν κοινό αγώνα πλάϊ-πλάϊ με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων για να συσπειρώσουμε ακόμα περισσότερες δυνάμεις και να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία μακρυά από τις μνημονιακές μεθοδεύσεις της Συγκυβέρνησης και της ΕΕ των μονοπωλίων.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: