Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Νοσηλεία καρκινοπαθούς με αστυνομική ... φρουρά!


Δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και ήταν ανασφάλιστη
Πρώτα τους πετούν έξω από τα νοσοκομεία και μετά τους αποκαλούν «απειλή για τη δημόσια υγεία»...

Eurokinissi
Θύμα της αγριότητας των εγκυκλίων για τη νοσηλεία των μεταναστών που ξεκίνησαν απ' τον πρώην υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο και κωδικοποιήθηκαν απ' τον επίσης υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο (6.5.2012) έπεσε μια ανασφάλιστη καρκινοπαθής μετανάστρια: Μετά από έγγραφη καταγγελία του Διοικητή του νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» Δήμου Μπαρτζώκα στην Ασφάλεια της Κηφισιάς η άρρωστη, που δεν μπορεί καν να σηκωθεί απ' το κρεβάτι, νοσηλεύτηκε χτες για πολλές ώρες φρουρούμενη από τρεις αστυνομικούς.
Το χρονικό της βαρβαρότητας, που αποκαλύπτει την ταξική και γι' αυτό απάνθρωπη πολιτική των κυβερνήσεων που συνδιαμορφώνουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει ως εξής: Η μετανάστρια, της οποίας έληξε η βίζα, προσήλθε στο νοσοκομείο Κορίνθου, που με τη σειρά του την παρέπεμψε - όπου και νοσηλεύτηκε για βαριάς μορφής καρκίνο - στο νοσοκομείο «Μεταξά».
Χρειάστηκε όμως να γίνει επέμβαση από γιατρό ορθοπαιδικό και γι' αυτό το λόγο στις 13.11.2012 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Οι γιατροί χειρούργησαν την ασθενή και μπήκε στο θάλαμο για περαιτέρω νοσηλεία. Επειδή η ασθενής ήταν ανασφάλιστη, οι συγγενείς της κατέβαλαν 2.000 ευρώ έναντι των συνολικών εξόδων της νοσηλείας της, αλλά ο Διοικητής Δήμος Μπαρτζώκας δεν περιορίστηκε σ' αυτό. Εστειλε έγγραφο στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς στο οποίο, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Κατά την εισαγωγή διεπιστώθη ότι η ασθενής βρίσκεται παράνομα στη χώρα. Η παραπάνω ασθενής θα εξέλθει στις 30.11.2012 (σ. σ. σήμερα) απ' το νοσοκομείο μας και θα διακομισθεί στο Μεταξά, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία της. Παρακαλούμε για ενέργειές σας».
Και οι ενέργειες της ασφάλειας ήταν να στείλει τρεις αστυνομικούς έξω απ' το θάλαμο της ασθενούς.
Μόλις έγινε γνωστό, πρώτοι ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο. Ακολούθησε καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οταν ο υγειονομικός συντάκτης του «Ρ» έθεσε το θέμα στον υπουργό Υγείας, Αντρέα Λυκουρέντζο, αρνήθηκε να απαντήσει με το απίστευτο επιχείρημα: «Δεν θα με παρασύρετε να σας απαντήσω».
Τελικά, μετά από παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια αποσύρθηκε, αργά χτες το απόγευμα, η «αστυνομική σκοπιά» απ' την ταλαιπωρημένη ασθενή. Επίσης, επιστρατεύτηκε ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Βασίλης Κοντοζαμάνης να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία σημειώνει την προσήλωση που απαιτείται στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. «Η αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ως όφειλε βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ενημέρωσε τις Αστυνομικές υπηρεσίες για τη νοσηλευόμενη υπήκοο τρίτης χώρας. Η απόφαση των υπηρεσιών της Αστυνομίας να τοποθετήσουν αστυνομικό φρουρό έξω από το δωμάτιο της νοσηλευόμενης είναι της δικαιοδοσίας τους και ουδεμία σχέση έχει με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας».
Θέλουν τους γιατρούς καταδότες και τα νοσοκομεία επιχειρήσεις
Απ' την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι στο «Αγιοι Ανάργυροι» που δραστηριοποιούνται στις γραμμές του ΠΑΜΕ αντέδρασαν σε αυτήν την απάνθρωπη μεταχείριση και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ανθρωποφάγα πολιτική που θέλει τους γιατρούς και τους εργαζόμενους καταδότες και χαφιέδες για να τροφοδοτούνται με κέρδη οι επιχειρήσεις και οι τοκογλύφοι και να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρήσεις υγείας. Απαιτούμε να φύγει τώρα η αστυνομία, να επιστραφούν τα χρήματα στην άρρωστη και να μην πληρώνει κανένας ασθενής ούτε Ελληνας, ούτε αλλοδαπός στα δημόσια νοσοκομεία».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους και τους γιατρούς να μείνουν πιστοί στον όρκο τους και να αντιδράσουν οργανωμένα σε αυτά τα βάρβαρα φαινόμενα».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: