Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ιδιώτες γιατροί στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ!

 

Με τη μεταφορά των συμβεβλημένων γιατρών με τον Οργανισμό μέσα στα πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ επιχειρεί η συγκυβέρνηση να καλύψει τη δραματική κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Με την ένταξη των ιδιωτών γιατρών στα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ επιχειρεί η συγκυβέρνηση να επικαλύψει τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας μετά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Στην πραγματικότητα, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό που θα καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες, οι κυβερνώντες επιχειρούν να «εντάξουν εντός του ΙΚΑ» τους 5.500 ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι είναι ήδη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Ετσι ενόψει της ανανέωσης των συμβάσεων, θα υπάρχει ο όρος να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ, χωρίς να έχει ακόμα προσδιοριστεί και ο τρόπος αμοιβής τους.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχετικά σχέδια, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί τους ασθενείς ως πειραματόζωα.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί να λειτουργήσει το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού με προσωπικό απ' τους συγχωνευόμενους κλάδους Υγείας των ταμείων (π.χ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και τον Οίκο του Ναύτη) στον ΕΟΠΥΥ, καθώς διαπίστωσε ότι οι τέσσερις εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο θα έχουν κέρδη κάπου 16-17 εκατ. ευρώ, που βγαίνουν απ' την τσέπη των αρρώστων γιατί πληρώνουν 0,98 ευρώ για κάθε κλήση.
Στα πλαίσια αυτά, ξεκίνησε τη λειτουργία των τηλεφωνικών ραντεβού, με χρέωση αστικής μονάδας, από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την πλατεία Θεάτρου και την Αγία Σοφία στον Πειραιά. Τις επόμενες μέρες θα ενταχτούν άλλα 20 υποκαταστήματα ενώ μέχρι τέλος του Φλεβάρη θα λειτουργήσουν και σε 105 πολυιατρεία, όπως δήλωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
    Σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των δραματικών επιπτώσεων ο Μ. Σαλμάς υπέγραψε απόφαση με την οποία μειώνει στο μισό το επιπλέον της συμμετοχής του ασφαλισμένου στην αγορά φαρμάκων, όταν ο ασφαλισμένος επιλέγει να πάρει το πρωτότυπο φάρμακο και όχι το φθηνότερο γενόσημο της θεραπευτικής κατηγορίας η οποία τον αφορά. Το υπόλοιπο μισό του ποσού καταβάλλεται από τον ασφαλιστικό φορέα.
      πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: