Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κανένας γιατρός να μη συναινέσει σε ρατσιστικές δράσεις
Συνεχίζουν να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που ανακοίνωσαν χτες ότι ξεκινούν δραστηριότητα με την ονομασία «Γιατροί με σύνορα» που αφορά - όπως λένε - «κοινωνικό έργο σε θέματα Υγείας και Περίθαλψης». Εχουν το θράσος να μιλούν για «κοινωνικό έργο στον τομέα της Υγείας», όταν στη σχετική τους ανακοίνωση λένε ότι αυτό που κάνουν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε Ελληνες! Λες και η υγεία είναι προνόμιο μόνο για τους Ελληνες και η παροχή βοήθειας σε όποιον έχει πραγματική ανάγκη, κρίνεται από το χρώμα του, τη θρησκεία και τη γλώσσα που μιλά. Ζητούν, μάλιστα, από όποιον γιατρό επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή την επικίνδυνη και ρατσιστική δραστηριότητα να επικοινωνήσει μαζί τους... Κανένας γιατρός δεν πρέπει να συναινέσει σε τέτοιες ρατσιστικές πρωτοβουλίες.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι χρυσαυγίτες λένε ότι για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας ευθύνονται οι μετανάστες, τούς χαρακτηρίζουν «υγειονομικές βόμβες». Το ίδιο έκαναν και κάνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κρύβουν έτσι τις πραγματικές αιτίες, γιατί πολύ απλά είναι γέννημα - θρέμμα του ίδιου συστήματος και της ίδιας πολιτικής που στερεί την υγεία, το φάρμακο, την περίθαλψη, την πρόληψη από όλο το λαό.
Η υποτιθέμενη βοήθεια της Χρυσής Αυγής προς αναξιοπαθούντες έχει δόλιο στόχο. Θέλουν μέσα από τέτοιες δράσεις να περάσουν τις φασιστικές τους αντιλήψεις σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε απόγνωση. Εκμεταλλεύονται την ανεργία και τις στρατιές των ανθρώπων που χάνουν το μεροκάματο για να χύσει το δηλητήριό της και να σπείρει το διχασμό. Για παράδειγμα:
- Στις διανομές τροφίμων έδιωχναν κακήν κακώς πεινασμένους ανθρώπους που πήγαν να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί, όπως εκείνη τη γριούλα στον Αγιο Παντελεήμονα...
- Στην Τράπεζα Αίματος διαλαλούσαν ότι το ελληνικό αίμα θα πηγαίνει σε ελληνικό οργανισμό, σπέρνοντας το ρατσισμό για ένα ζήτημα που αφορά προσφορά ανθρώπου σε άνθρωπο...
- Στην περιβόητη εύρεση εργασίας μόνο για Ελληνες, έλεγαν στους εργάτες να δουλέψουν με λιγότερα από 14 ευρώ μεροκάματο σε συγκεκριμένα αφεντικά (Βοιωτία κ.ά.).
Η Ιστορία έχει διδάξει ότι απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης. Δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή εκκολάφθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο έδαφος του αντικομμουνισμού, της συκοφαντίας των ταξικών αγώνων της εργατικής τάξης, στο έδαφος της ταύτισης ναζισμού - κομμουνισμού που προωθούν τα αστικά πολιτικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., διάφορα αστικά κέντρα, τα ΜΜΕ, τα αντικομμουνιστικά μνημόνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Χρυσή Αυγή είναι δολοφονική δύναμη κρούσης του συστήματος που θα κάνει τα πάντα, και με κάθε μέσο, για τη σωτηρία του κεφαλαίου ενάντια στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: