Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Παρεμβάσεις για την Υγεία του λαού Στο «Αγία Ολγα» στη Νέα Ιωνία και στο ΙΚΑ στο Μενίδι

 

Από την κινητοποίηση στο «Αγία Ολγα»
Χωρίς να πληρώσουν το χαράτσι στα ταμεία του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα», στη Νέα Ιωνία, πήγαιναν χτες στα ραντεβού τους με τους γιατρούς οι ασθενείς. Μπροστά στα ταμεία και στην είσοδο του νοσοκομείου, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες που οργανώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, τους ενημέρωναν και μοίραζαν ανακοινώσεις για τη συμβολική κατάληψη και τους καλούσαν όχι μόνο για σήμερα αλλά και για κάθε μέρα να απαιτήσουν οργανωμένα να μην πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις, τη θεραπεία, τα νοσήλια. Να απαιτήσουν να μην υπάρχει κανένας ανασφάλιστος, άνεργος, άπορος χωρίς δωρεάν περίθαλψη. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Φάρμακο, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι συζητήσεις με τον κόσμο που έμπαινε για τα ραντεβού στο νοσοκομείο πολλές. Κάποιοι έλεγαν: «40 χρόνια η βρεφική θνησιμότητα έπεφτε στην Ελλάδα και τα τελευταία τέσσερα έχει ανέβει. Η Υγεία μας, η ίδια η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Κάνουν την Υγεία εμπόρευμα». Ξεχωριστή παρουσία μια παλιά συνδικαλίστρια υφαντουργίας και σημερινή συνταξιούχος, γνωστή στη Νέα Ιωνία για τους αγώνες της που είπε: «Ηρθα, να παλέψω, να παλέψω, να παλέψω, για να μη συγχωνευθεί το νοσοκομείο μας, να μην πληρώνουμε τίποτα. Τις συντάξεις μάς τις κόβουν. Χρόνια ολόκληρα δουλέψαμε στα εργοστάσια, τώρα μας τις πετσοκόβουν και φέτος θα πάρουμε και το τελευταίο δώρο. Θα παλέψουμε, δε θα τα διπλώσουμε».
Παρέμβαση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων
Συνάντηση με τους γιατρούς του ΙΚΑ Μενιδίου πραγματοποίησαν, χτες, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, διεκδικώντας να εξετάζονται ανασφάλιστοι και άνεργοι κάτοικοι που δεν έχουν πρόσβαση στην Υγεία. Οι γιατροί ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα, τονίζοντας από την πλευρά τους ότι η Λαϊκή Επιτροπή θα πρέπει ξανά, στη νέα κινητοποίηση που διοργανώνει στις 11 Δεκέμβρη για τον ίδιο λόγο, στο υποκατάστημα, να απαιτήσει από τη διοίκηση του ΙΚΑ και τη φαρμακευτική κάλυψη των ανθρώπων.
Οπως εξήγησαν οι ίδιοι, δεν μπορούν να συνταγογραφούν σε βιβλιάρια που δεν έχουν ανανεωθεί παρά μόνο σε όσους αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας (καρδιά, διαβήτη, άσθμα, καρκίνο), οι οποίοι έχουν δυνατότητα ασφάλισης.
Σύσκεψη για την Υγεία
Σύσκεψη για την οργάνωση και ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης στον τομέα της Υγείας πραγματοποίησαν προχτές η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή, στην οποία παρέμβαση έγινε και από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ανέργων και λαϊκών οικογενειών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική και δεν μπορούν οικονομικά να τα βγάλουν πέρα. Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκέμβρη στις 8 το πρωί θα πραγματοποιήσει μεγάλη κινητοποίηση στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων και στον ΟΑΕΕ της περιοχής, όπου σε συνεργασία με τη Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Αναργύρων - Καματερού θα διεκδικήσουν να σφραγιστούν βιβλιάρια ανέργων και ανασφάλιστων. Βασικό αίτημα στην κινητοποίηση θα είναι να εξετάζονται οι ασθενείς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: