Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση ενάντια σε κατάργηση νοσοκομείων - διαθεσιμότητες την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας



Απάντηση στην κατάργηση νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα 1.618 εργαζομένων δίνουν την Παρασκευή υγειονομικοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, χρόνιοι πάσχοντες με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας και την κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη απεύθυνε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των νοσοκομείων να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και τους λαϊκούς φορείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.
Απόφαση για στάση εργασίας έχουν πάρει τα σωματεία της «Πολυκλινικής», του «Θριάσιου», του «Αγία Βαρβάρα», του «Ευαγγελισμού» (11 π.μ. μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας), ενώ χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε 4ωρη Παναττική στάση εργασίας (11π.μ.-3μ.μ.) και καλύπτει την απεργία που έχουν προκηρύξει σωματεία νοσοκομείων νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης, τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν αναγγείλει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, η Ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.
Η Ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στο κάλεσμά της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Οι συνταξιούχοι στη χώρα μας έχουν δεχθεί τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα σε όλα τους τα δικαιώματα». «Οι συντάξεις που πληρώθηκαν με το αίμα της ζωής τους έγιναν προνοιακά βοηθήματα. Οι παροχές Υγείας που πληρώνονται αυξημένες και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους, δεν έχουν στην ουσία κανένα αντίκρισμα, αφού υποχρεώνονται για την Υγεία και τα φάρμακα να πληρώνουν από την αρχή» και «ένα μέρος σήμερα αδυνατεί να πληρώσει για τα νοσήλια και τα φάρμακα». Τα νέα μέτρα, σημειώνει, θα οξύνουν την κατάσταση και παραδίνουν τα δημόσια νοσοκομεία στην πλήρη εμπορευματοποίηση.
«Τώρα απαιτείται ο αγώνας να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνει υπόθεση των λαϊκών οικογενειών κάθε περιοχής. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια, σχέδιο κλιμάκωσης και θα αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης», τονίζει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και καλεί τους κατοίκους της περιοχής να διεκδικήσουνη Υγεία να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να παρέχονται δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: