Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΗΣ 11.11.2015



Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες.

Μία εκλογική μάχη τελείωσε με την παράταξή μας να καταφέρει περίτρανη νίκη στις εκλογές της ΕΙΝΝΕΥΒ απέναντι σε αμιγές φιλοκυβερνητικό block που ήταν ενισχυμένο με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και των συνοδοιπόρων της Κωνσταντοπούλου.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ που μετρά τρία χρόνια από την ίδρυσή της στηρίχτηκε από δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας και ανεξάρτητους συνεργαζόμενους συναδέλφους οι οποίοι συμφωνούσαν με το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξής μας με αγωνιστική διάθεση και πίστη στον κοινό σκοπό που είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ μακρυά από επιχειρηματικότητα και ιδιωτικά συμφέροντα.
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε τα εξής αντικειμενικά χαρακτηριστικά των εκλογών αυτών.

1) Την μεγάλη συντριπτική συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία που ξεπέρασε το 90% των εγγεγραμμένων μελών μας και το 85% των συνολικά υπηρετούντων Ιατρών στις δημόσιες δομές Υγείας της Εύβοιας.Πράγμα πρωτοφανές για Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών ανά την επικράτεια.
2) Η αύξηση του ποσοστού της διαφοράς σε απόλυτο αριθμό ψήφων της παράταξής μας από την παράταξη του κυβερνητικού block από την προηγούμενη εκλογική μάχη του 2012 που μετά από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αποτελεί την πρώτη σοβαρή ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού σε συνδικαλιστικό επίπεδο.
3) Την επιστέγαση και επιβράβευση του έργου που έχει παραχθεί από την ηγεσία της ΕΙΝΝΕΥΒ την προηγούμενη 3 ετία ,που η Α.Σ.Ι.ΕΥΒ βρέθηκε για πρώτη φορά στην προεδρία του ΔΣ, με την ανανέωση της εντολής για δεύτερη 3ετή θητεία στην ηγεσία της ΕΙΝΝΕΥΒ.

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες.

Όλα τα παραπάνω μαζί αλλά και κάθε ένα ξεχωριστά από αυτά , μας γεμίζουν δύναμη αλλά και τεράστια ευθύνη καθώς μπροστά μας βρίσκεται μία ζοφερή περίοδος που θα σηματοδοτηθούν τεράστιες αλλαγές στην Δημόσια Υγεία και θα συνεχιστεί η αποδόμηση του Δημόσιου χαρακτήρα της με σχέδιο το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλες και η οργανωμένη δράση των Ιατρών των Δημόσιων δομών Υγείας είναι σήμερα κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.
 Ήδη η αυταρχική συμπεριφορά των κυβερνώντων γίνεται ολοένα και πιό εμφανής και κυρίως όπου το σώμα των Νοσοκομειακών Ιατρών είναι ανοργάνωτο και χωρίς δυνατές Ενώσεις όπως στο χώρο των Κυκλάδων και της Δυτ. Πελοποννήσου, με κύρια χαρακτηριστικά,  την αυταρχική συμπεριφορά των ΥΠΕ , την παρατεινόμενη απληρωσιά , τις περικοπές δεδουλευμένων εφημεριών και τις αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα με ποικίλες μορφές αγώνα συμμετέχοντας σε όλες τις κλαδικές διεκδικήσεις και αγώνες , πάντα στο πλάϊ των λαϊκών οικογενειών της Εύβοιας που δοκιμάζονται από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν δανειστές και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ψηλά την σημαία των αγώνων για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κλάδου μας χωρίς να τα απομονώνουμε από την διεκδίκηση της βελτίωσης των συνθηκών ζωής του Λαού σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, με την ταυτόχρονη συμμετοχή μας σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες στα πλαίσια μιας Λαϊκής Συμμαχίας που θα ανατρέψει όλα τα αντιλαϊκά και μνημονιακά μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΏΝ

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΈΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: