Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Εγκληματικές οι συνέπειες των συγχωνεύσεων


Και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» αρχίζουν κινητοποιήσεις
Με τρεις κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» στα σχέδια της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις και την παράταση, όπως σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, του ωραρίου.
Στη χτεσινή γενική συνέλευση οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας αποφάσισαν να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη (12.7.2011), στα επείγοντα του νοσοκομείου και ώρα 8.30 π.μ. Την ερχόμενη Πέμπτη (14.7.2011) θα πάρουν μέρος στην τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και στη συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, που αποφάσισε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
Στις 20 Ιούλη θα πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ στην Ομόνοια στις 7 το βράδυ. Τέλος, η Γενική Συνέλευση των γιατρών και των εργαζομένων αποφάσισαν να κάνουν 24ωρη απεργία όταν αρχίσει η προώθηση των μέτρων συγχώνευσης απ' την κυβέρνηση.
Κλείνουν κρεβάτια και σε ΜΕΘ
Οι εγκληματικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στην Υγεία και ειδικότερα μέσω των συγχωνεύσεων αναδείχτηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Κατήγγειλαν, συγκεκριμένα:
  • Οτι κλείνουν αντί ν' ανοίξουν κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) «ένα έγκλημα εκ προμελέτης αφού ήδη απ' τις σημερινές ελλείψεις πεθαίνουν ετησίως 2.500 άνθρωποι εκτός κλίνης ΜΕΘ». Στην Ελλάδα, λειτουργούν μόλις 650 δημόσιες κλίνες ΜΕΘ και το υπουργείο προωθεί τη μείωση των κλινών κατά 10% - 12%, ενώ ήδη υπάρχουν περίπου 70 - 80 δημόσιες κλίνες, πλήρως εξοπλισμένες που παραμένουν κλειστές.
  • Τους κινδύνους απ' τη μεικτή εφημερία τμημάτων στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων εφημερεύει ένας γιατρός για τη χειρουργική και οφθαλμολογική κλινική, με αποτέλεσμα να πρέπει ένας οφθαλμίατρος να είναι υπεύθυνος για κάθε είδους χειρουργικό περιστατικό.
  • Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι στη στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς ΕΣΥ, προσθέτουν και τους αγροτικούς και ειδικευόμενους γιατρούς, για να ανεβάσουν τον αριθμό τους σε 21.000, ενώ στην πραγματικότητα είναι 12.353. Επισήμαναν ακόμα ότι ενώ είχαν εξαγγελθεί απ' την κυβέρνηση προσλήψεις 2.000 γιατρών σχεδιάζεται να γίνουν μόλις 80 για όλη τη χώρα.
Μιλώντας στη συνέντευξη, ο Ηλίας Σιώρας, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και στέλεχος της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση και οι συγχωνεύσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τα πλέον κερδοφόρα για τον ιδιωτικό τομέα κομμάτια της Υγείας, την Ψυχική Υγεία, τις χειρουργικές κλίνες, τα εργαστήρια που η δυναμικότητά τους μειώνεται κατά 10% κ.λπ.
Η ΟΕΝΓΕ εξήγγειλε 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) στις 14.7.2011 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: