Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Υγειονομικοί – Ασθενείς – Επισκέπτες,

Εδώ και δεκαετίες, οι ταξικές δυνάμεις μέσα απ΄το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα – με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης - για ανάπτυξη μονάδων, τμημάτων, εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού & των υπηρεσιών, μαζικών προσλήψεων και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών πάντα με γνώμονα τις ανάγκες του λαού μας για δημόσια – δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες  υγείας. Και είναι γνωστό ότι ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ χρειάζεται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σ’ετήσια βάση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό γι’αυτό το σκοπό.
      Στις μέρες μας:
-    Με νόμους (ιδιαίτερα, τους πιο πρόσφατους) των κυβερνήσεων που υλοποιούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ουσιαστικά απαγορεύουν την κρατική χρηματοδότηση προς τα δημόσια νοσοκομεία (βλ. και δανειακή σύμβαση)
-    Με τις περιβόητες Συμπράξεις Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα που πάνε να εδραιώσουν αντιλήψεις για δήθεν αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία του … «λύκου με το αρνί».
-    Με τις ευρωπαϊκές οδηγίες περί «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, η πλουτοκρατία δηλαδή θα δίνουν αμελητέο κομμάτι της ασύδοτης κερδοφορίας τους σε βάρος του λαού για …κοινωνικές υπηρεσίες (βλ. νοσοκομεία) με το αζημίωτο βέβαια.
  
Το τελευταίο διάστημα η Εθνική Τράπεζα και διάφοροι εφοπλιστές εμφανίστηκαν ως «ευεργέτες» του Ευαγγελισμού με «δωρεές» - ελεημοσύνες (απ’τα δικά μας λεφτά!) για νέα χειρουργεία και μονάδες. Υπηρεσίες δηλαδή, που είναι δικαίωμα όλου του λαού και που οφείλει το κράτος να παρέχει.
Εκχωρούνται σταδιακά όλες οι δημόσιες λειτουργίες του νοσοκομείου και προωθείται ως επίσημη πρακτική διοίκησης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, η επαιτεία για ψήγματα από τον πλούτο που ΕΜΕΙΣ έχουμε παράξει και δικαιούμαστε να τον απολαμβάνουμε. Προσπαθούν να υποτάξουν κάθε οργανωμένη λαϊκή διεκδίκηση στη λογική ότι ο εργάτης – δούλος θα εξασφαλίζει την επιβίωσή του από τα ψίχουλα που πέφτουν από το φαγοπότι των …αρχόντων του.
Τα πανηγυρικά εγκαίνια της ΜΕΘ, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και του εφοπλιστικού κεφαλαίου στόχο έχουν να συσκοτίσουν τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πάλης μας:
Ø Την ανάγκη για κρατική χρηματοδότηση του Ευαγγελισμού (κι όλων των νοσοκομείων) με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Ø Την ανάγκη για πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ όλων των ειδικοτήτων κι ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΙΣΘΟ (Αλήθεια, πως θα λειτουργήσουν τα νέα χειρουργεία κι οι μονάδες; με το δουλεμπόριο των Μ.Κ.Ο;)
Ø Την ανάγκη να μην πληρώνει κανείς στο νοσοκομείο και πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων και ανασφάλιστων για  ΔΩΡΕΑΝ κι αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Σ’αυτά τα πλαίσια,  καλούμε ασθενείς και συναδέλφους υγειονομικούς ν’αγωνιστούμε οργανωμένοι στα συνδικάτα μας για να κατακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν και να γυρίσουμε την πλάτη στην κοροϊδία των «φιλάνθρωπων» πλουτοκρατών που και καταπατούν καθημερινά κάθε εργασιακό δικαίωμα κι ανάγκη, αλλά και φορο-απαλλάσσονται  για την «ελεήμονα δράση» τους πάνω στον πόνο του λαού.

ΚΟΒ Ευαγγελισμού
της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: