Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΠΑΚ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Δύο χρόνια περίπου μετά τις εκλογές του σωματείου μισθωτών γιατρών (ΣΕΙΝΑΠ) και μετά από πιέσεις από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε ΓΣ του σωματείου. Σε αυτή τη διετία, με ευθύνη της ΑΡΣΙ που έχει την πλειοψηφία, το ΔΣ δεν έχει πάρει ούτε μία απόφαση για απεργία, δεν έχει καλέσει σε ΓΣ, δεν έχει συμβάλει στην οργάνωση κινητοποιήσεων, δεν έχει καν συγκροτηθεί σε σώμα μετά τις εκλογές. Πρακτικά το σωματείο έχει μετατραπεί σε σφραγίδα και δεν λειτουργεί και με αυτούς τους όρους δυναμιτίζεται και η αναγκαιότητα μαζικοποίησής του.
Οι «επαναστάτες» της ΑΡΣΙ, ξεπερνώντας ακόμα και τους πιο γραφειοκράτες κυβερνητικούς εργατοπατέρες, συνεχίζουν την υπονόμευση κάθε προσπάθειας να λειτουργήσει το σωματείο μισθωτών γιατρών.

Υπονόμευσαν ακόμα και την προσπάθεια σύγκλησης ΓΣ του σωματείου, εμφανίστηκαν με δύο εκπροσώπους τους (ενώ έχουν 5 εκλεγμένους στο ΔΣ), για να βάλουν θέμα απαρτίας και να αποχωρίσουν από την συνέλευση! Επιδιώκουν δια της διολισθήσεως και της αναβολής, να μην γίνουν άμεσα εκλογές. Σαν κλασικοί γραφειοκράτες θέλουν να κρατήσουν ένα σωματείο σφραγίδα έχοντας στο μυαλό τους όχι το πώς να μαζικοποιηθεί και να λάβει αγωνιστικά χαρακτηριστικά αυτό το σωματείο αλλά το πώς θα διατηρήσουν τον έναν αντιπρόσωπο της ΑΡΣΙ στο συνέδριο της ΟΣΝΙΕ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να βγάλουν συμπεράσματα για την κατάντια των ψευτοεπαναστατών της ΑΡΣΙ. Να στηρίξουν την προσπάθεια της ΔΗΠΑΚ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να λειτουργήσει, να λάβει αγωνιστικά χαρακτηριστικά και ταξικό προσανατολισμό και να μαζικοποιηθεί το σωματείο μας. Να στηρίξουν την προσπάθεια των συναδέλφων που ήταν παρόντες στη γενική συνέλευση και στήριξαν την απόφαση για άμεση σύγκληση εκλογοαπολογιστικής ΓΣ και διενέργεια εκλογών. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που υπονομεύουν και αντιπαλεύουν κάθε προσπάθεια ζωντανέματος του σωματείου, την ώρα που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και επεκτείνονται οι ατομικές, την ώρα που η ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών εκμεταλλεύεται την συντριπτική πλειοψηφία ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων με εξευτελιστικές συμβάσεις με δελτία παροχής υπηρεσιών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στις 23 Μαΐου στις 7μμ στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις.
Μάιος 2013
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: