Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας συνεχίζουν την επίθεση ενάντια στην δημόσια Υγεία

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Στη μέγκενη της αγοράς
Ενώ τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις, ο υπουργός Υγείας συμβουλεύει τους προμηθευτές τι πρέπει να κάνουν για να μη χάσουν τους πελάτες τους
Με τα αιτήματα και τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι μπορούν να οργανωθούν ενάντια στην πολιτική που ξεπουλά την υγεία
Αποφασισμένη να κρατήσει την υγεία του λαού όμηρο των επιχειρηματιών είναι η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους εκπροσώπους των προμηθευτών των δημόσιων νοσοκομείων. Ετσι, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε υλικά, το μόνο που βρήκε να πει ο υπουργός είναι ότι αν οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια λύση, υπάρχει η εναλλακτική της προμήθειας υγειονομικού υλικού από... επιχειρήσεις του εξωτερικού! Η προκλητικότητα όμως της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο όταν ο ίδιος είπε (εν είδει απειλής;) στους προμηθευτές ότι αν καταρρεύσει το ΕΣΥ θα είναι οι πρώτοι που θα θιγούν! Δηλαδή, ενώ ο κοσμάκης βασανίζεται, ο Ανδ. Λοβέρδος γυρνά και λέει στους προμηθευτές ότι πρέπει να προσέξουν γιατί θα χάσουν την πελατεία τους...
Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών μίλησαν μια ακόμα φορά για πρόβλημα ρευστότητας και κατήγγειλαν ότι η διοίκηση του «Γενικού Κρατικού» της Αθήνας προμηθεύτηκε γάντια με τιμή σχεδόν διπλάσια από εκείνη του παρατηρητηρίου τιμών (0,28 ευρώ από 0,16). Ο διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής επιβεβαίωσε το γεγονός. Ορίστηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα.
Πίσω από τις διάφορες επικοινωνιακές... απειλές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να κρύψει τα προβλήματα που προκύπτουν από την εξάρτηση της δημόσιας υγείας από τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, είτε πρόκειται για Ελληνες προμηθευτές είτε του εξωτερικού.
Οι ασθενείς θα στερούνται των αναγκαίων μέσων για την καλύτερη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους, όσο η κυβέρνηση προχωρά τις άγριες περικοπές στην Υγεία και όσο η Υγεία θα εξαρτάται από το επιχειρηματικό κέρδος.
Πρόκληση και εκβιασμοί Λοβέρδου
Μιλώντας χτες σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός - σχολιάζοντας τη σύλληψη της εφημερεύουσας γιατρού στο «Αττικόν» - είπε ότι προσανατολίζεται στο να γυρίσει στο παλιότερο σύστημα εφημερίας, να εφημερεύουν δηλαδή όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης - όπως της επαρχίας - όλες τις μέρες. Είπε συγκεκριμένα ότι οι εφημερίες θα «βγαίνουν» με τις συνενώσεις δυνάμεων και «όχι με νέες προσλήψεις».
Επανέλαβε την απειλή ότι αν δεν γίνουν οι περικοπές κατά 1,3 δισ. ευρώ το 2011 στην Υγεία, από την 1η Γενάρη του 2012 η κυβέρνηση δε θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το 40% των νοσοκομείων. Είπε μάλιστα ότι η τρόικα σε συναντήσεις με το υπουργείο πριν ένα μήνα ζήτησε να κλείσουν 10 χιλιάδες νοσοκομειακές κλίνες, από τις 32.000 - 33.000 που διαθέτει η χώρα. Εκβιάζοντας τη συναίνεση του λαού στο γκρέμισμα της δημόσιας υγείας, είπε: «Θέλω να καταλάβει αυτός που μας ακούει ότι επιλέξαμε τη μέθοδο μιας επέμβασης με το πολύ λεπτό νυστέρι του χειρούργου, όχι μιας παρέμβασης με τον κασμά της διάλυσης και του γκρεμίσματος, και αυτό για να γίνει χρειάζεται συνεννόηση»!
Για μια ακόμα φορά χαρακτήρισε προβοκάτσια και ψέματα τις καταγγελίες για ελλείψεις υλικών στο «Αλεξάνδρα», τον «Ευαγγελισμό» και το «ΚΑΤ». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν είναι εφιαλτικό να μην έχουν βαμβάκι τα νοσοκομεία, απάντησε λέγοντας ότι εφιαλτικό μπορεί να είναι και ένα ψέμα και ότι το θέμα «το ερευνά αυτή τη στιγμή η πειθαρχική δικαιοσύνη». Βέβαια παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, τις οποίες απέδωσε στο εμπάργκο των προμηθευτών και την «κακή διοίκηση». Οταν μάλιστα στην εκπομπή έφτασε η καταγγελία νοσηλευόμενης στο «Αμαλία Φλέμινγκ» ότι δεν υπάρχουν θερμόμετρα στην κλινική που νοσηλεύεται, ούτε καν σεντόνια, ο υπουργός είπε θα στείλει εκεί το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας να ανακρίνει, εκτός από τους υγειονομικούς, και την ασθενή να δει αν λέει την αλήθεια.

πηγη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: