Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"θερμή " υποδοχή επεφύλαξαν στον Λοβέρδο οι Ηρακλειώτες του ΠΑΜΕ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Υγείας
Με το σύνθημα «Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό» εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Κρήτης, άλλους κλάδους, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και συνταξιούχοι υποδέχτηκαν τον υπουργό Yγείας Ανδρέα Λοβέρδο, που χτες είχε συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης στο ξενοδοχείο «Candia Marris» στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.Με μπροστάρηδες τις ταξικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι και τις δύο εισόδους του ξενοδοχείου, όπου οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανένα.
Τα μέτρα αστυνόμευσης ήταν πρωτοφανή για το Ηράκλειο, αφού κανένας δεν περνούσε αν δεν βρισκόταν το όνομά του στις λίστες που είχαν δοθεί στους επικεφαλής αστυνομικούς. Επίσης δεν έλειψε και η ρίψη χημικών σε γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την τακτική της κυβέρνησης, που είχε μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε αστακό, αφού δεν επέτρεψαν την είσοδο ούτε καν στους εκλεγμένους συνδικαλιστές.
Από την άλλη μεριά ο υπουργός Υγείας στη σύσκεψη για άλλη μια φορά επιχείρησε να τρομοκρατήσει τις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους στην Υγεία, να δεχτούν τα μέτρα, γιατί αλλιώς, όπως ανέφερε, θα κλείσει το 40% των νοσοκομείων. Επίσης επιχείρησε να εξαπατήσει τους εργαζόμενους νησιού ότι δε θα κλείσουν νοσοκομεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε ό,τι αφορά τη μετατροπή των νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας αυτό είναι κάτι που δεν αφορά την Κρήτη. Παρ' όλα αυτά, το σχέδιο του επικεφαλής της Επιτροπής των Συγχωνεύσεων - Καταργήσεων καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου αναφέρει ότι στο Νομό Λασιθίου, με λιγότερους από 80.000 κατοίκους, έχουν αναπτυχθεί τέσσερις δομές Δευτεροβάθμιας Φροντίδας, η ύπαρξη των οποίων δε δικαιολογείται με βάση την πληρότητά τους. Ετσι, προτείνει την ανάπτυξη νέου νοσοκομείου και τη μετατροπή των τριών υπαρχόντων νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας (Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας) σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου.
Τέλος, ο υπουργός Υγείας δήλωσε αποφασισμένος να υλοποιήσει την πολιτική της κυβέρνησής του και των νέων μέτρων, αναφέροντας συγκεκριμένα «το υπουργείο είναι αποφασισμένο, δε θα κάνουμε πίσω».
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης. Να παλέψουν για Ενιαίο Καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: