Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΣΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ Υγείας – Πρόνοιας)
Πρόσφατα ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή η οποία προβλέπει ότι « Η θητεία  των ιατρών οι οποίοι διορίστηκαν μετά τις 11/3/09 ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 3754/2009 σε θέσεις κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό Διευθυντή, επιμελητή Α, Β και Γ και δεν έχουν μονιμοποιηθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, παρατείνεται κατά ένα έτος από τη λήξη της" . Σε μία περίοδο που τα νοσοκομεία στενάζουν από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 κενές οργανικές θέσεις η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αντί να προχωρήσει στην απρόσκοπτη μονιμοποίηση των συναδέλφων, παρατείνει την εργασιακή ομηρία  των γιατρών επί θητεία. Η συγκεκριμένη  εξέλιξη συνιστά ευθεία βολή στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά των γιατρών.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι  η ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη για να μην διαταραχθεί η «εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας» γιατί όσοι  νοσοκομειακοί γιατροί διορίστηκαν μετά τις 13/3/2009 και όσοι  Γενικοί Γιατροί  διορίστηκαν μέχρι της 31/12/2010, «θα αποχωρήσουν από τη θέση τους μετά τη λήξη της θητεία τους», φανερώνει τις προθέσεις της να μπουν στο στόχαστρο των απολύσεων και οι γιατροί
Ο νόμος που ψηφίστηκε  πρόσφατα στη Βουλή  για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και τις καταργήσεις  φορέων του Δημοσίου δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Κανένας εφησυχασμός δε δικαιολογείται.
Μας θέλουν φτηνό ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό, υποταγμένους στη λειτουργία των  δημόσιων μονάδων υγείας σαν επιχειρήσεις. Θετικά θα αξιολογούνται όσοι από μας συμβάλλουμε ενεργά στην υλοποίηση της αντιλαΪκής πολιτικής κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ που μετατρέπει την υγεία σε ένα όλο και πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Αυτό είναι το πραγματικό περιεχομένο της αξιολόγησης, αυτούς τους σκοπούς υπηρετεί. Δεν έχει στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την  ικανοποίηση των λαικών αναγκών.Είναι μοχλός για την προώθηση των απολύσεων.
Για αυτό η θέση της πλειοψηφίας της ΟΕΝΓΕ  να  υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επανεφέρει σε ισχύ το άρθρο 7 του νόμου 3754/2009 για την μονιμοποίηση των Επιμελητών ΕΣΥ με ατομική κρίση από τον αντίστοιχο τομέα του Νοσοκομείου (δηλαδή με εσωτερική διαδικασία του νοσοκομείου) όχι μόνο δε διασφαλίζει τη μονιμοποίηση των συναδέλφων αλλά ανοίγει την κερκόπορτα για μελλοντικές απολύσεις αφού συνδέει τη μονιμότητα με την κρίση –αξιολόγηση.
Απαιτούμε να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί επί θητεία, επικουρικοί  καθώς και οι Γενικοί Γιατροί που υπηρετουν σε Π.Ι. και Κ.Υ.
Κανείς γιατρός δεν περρισεύει.
Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις γιατρών σε θέσεις μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ                                                               ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: