Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Παρέμβαση για να γίνεται δωρεάν το τεστ ΠΑΠ


Αφορμή η προσωρινή αναστολή της εξέτασης από το ΙΚΑ Παγκρατίου
Παράσταση διαμαρτυρίας στην υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ στο Παγκράτι σήμερα το πρωί θα κάνει το ΠΑΜΕ με αφορμή την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης του ΠΑΠ-ΤΕΣΤ στις ασφαλισμένες του Ιδρύματος.
Οπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ» (24/4/2012), οι γυναίκες που είχαν προγραμματίσει το ΠΑΠ-ΤΕΣΤ για εκείνη τη μέρα ενημερώθηκαν την προηγουμένη, ότι λόγω «οικονομικών δυσχερειών» η εξέταση αναβάλλεται επ' αόριστον. Τελικά, η αποκάλυψη του «Ρ» υποχρέωσε την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να «βρει λύση» και έτσι οι ασφαλισμένες του ΙΚΑ ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να κάνουν τις εξετάσεις στις 25/4/2012.
Ωστόσο, οι συνεχόμενες περικοπές παροχών και υπηρεσιών στο ΙΚΑ γενικεύονται και γι' αυτό το λόγο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έστειλε ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στην οποία επισημαίνει:
«Η κατρακύλα, η υποβάθμιση, η εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και πρόληψης δεν έχει τελειωμό. Καθημερινά διαπιστώνουμε την αφαίρεση εξετάσεων, φαρμάκων και παροχών στον τομέα της υγείας. Η πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που μετέτρεψαν την υγεία και άλλα αγαθά σε εμπόρευμα, μας έφτασαν σε σημείο όχι απλά εξαθλίωσης αλλά και σημείο κρίσιμο για την επιβίωσή μας.
Το τεστ Παπανικολάου ήταν και είναι μια σωτήρια ανακάλυψη που έσωσε τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών. Είναι από τις προληπτικές εξετάσεις που δικαιούται κάθε γυναίκα και πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά και δωρεάν, με ευθύνη του ίδιου του κράτους αν κάποια γυναίκα παραλείψει να το κάνει. Αντί γι' αυτό η δολοφονική πολιτική σας, της αφαίρεσης δικαιωμάτων από το λαό και της συσσώρευσης κερδών στα μεγάλα ιατρικά κέντρα και στις πολυεθνικές φαρμάκου δίνουν ένα επιπλέον χτύπημα στις γυναίκες της τάξης μας. Μας στερούν το τεστ Παπανικολάου.
Σήμερα είναι ο ΕΟΠΥΥ στο Παγκράτι που δεν κάνει το τεστ και αύριο ουσιαστικά θέλετε να καταργήσετε την εξέταση.
Δεν θα περιμένουμε να μας πεθάνετε. Η λογική του να ψάχνουμε πότε και σε ποιο νοσοκομείο θα κλείσουμε ραντεβού, είναι η λογική που προσπαθούν οι καπιταλιστές να μας εμφυσήσουν, μιας και για αυτούς αποτελούμε αναλώσιμο φτηνό υλικό. Σκόπιμα μας οδηγείτε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας για να μεγαλώνουν τα κέρδη τους.
Απαιτούμε:
  • Να συνεχιστεί η εξέταση ΠΑΠ δωρεάν και να μην καταργηθεί.
  • Καμία συμμετοχή στην πληρωμή της εξέτασης από τους ασθενείς.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις εργαζόμενες γυναίκες, τις αυτοαπασχολούμενες να μην επιτρέψουν να περάσει η κατάργηση του τεστ ΠΑΠ. Τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε ενημέρωση και να πάρουν πρωτοβουλίες.
Δικαιούμαστε να έχουμε υγεία, περίθαλψη, πρόληψη, δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη.
Δεν κάνουμε καμιά υποχώρηση από τα δικαιώματά μας.
Οι γυναίκες της εργατικής τάξης, τα ταξικά συνδικάτα, οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή τη δική μας και της τάξης μας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: