Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Λουκέτα με στόχο τα κέρδη και όχι τις ανάγκες Ανοιχτή επιστολή της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕΤα μέτρα της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία αποσκοπούν ακριβώς στο στόχο να ενισχυθεί η ανάπτυξη, η «υγιής επιχειρηματική δράση» που έχει σκοπό τα κέρδη και όχι τις ανθρώπινες ανάγκες, τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σε ανοιχτή επιστολή προς τους ασθενείς και συγγενείς.
Ολόκληρη η Επιστολή έχει ως εξής:
«Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους ασθενείς, που είστε άνεργοι ανασφάλιστοι, μετανάστες, φτωχοί αγρότες, μικροεπιχειρηματίες. Που ζείτε από το μόχθο σας. Σε όλους εσάς τους ασθενείς που ζείτε την αγωνία, την ταλαιπωρία, την αγανάκτηση φτάνοντας στην πύλη των δημόσιων νοσοκομείων. Δεν είστε μόνοι σας. Δίπλα σας είμαστε οι εργαζόμενοι που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ. Θέλουμε να σας πούμε δυο λόγια. Θέλουμε να μας ακούσετε.
Για τα βάσανα που τραβάτε σαν άρρωστοι στα νοσοκομεία, δεν φταίμε οι υγειονομικοί, οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, οι παρασκευαστές, οι υπάλληλοι κ.ά.
Η κυβέρνηση, η Τρόικα, η ΕΕ, μπροστά στα κέρδη, στη "στήριξη" της ανταγωνιστικότητας, στα συμφέροντα των μονοπωλίων δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Δε διστάζουν στο βωμό του κέρδους να θυσιάσουν και το στοιχειώδες βασικό σας δικαίωμα, την υγεία. Είναι αδίστακτοι. Σαρώνουν τα πάντα. Είναι αυτοί, που σας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, που σας αφήνουν απλήρωτους για μήνες, που δεν παίρνουν μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες.
Είναι αυτοί που μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, που γεννά και τις αρρώστιες. Δεν φταίτε εσείς γι' αυτό. Δεν φταίτε που φτάνετε άρρωστοι στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των ασθενειών, για να μην αρρωστήσετε.
Φταίει η ανάπτυξη, που έχει κριτήριο τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν και την υγεία τη δικιά σας, των παιδιών σας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας.
Ακριβώς γι' αυτό και γίνονται άγριες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για υγεία - πρόνοια - κοινωνική ασφάλιση, συγχωνεύουν, κλείνουν δημόσια νοσοκομεία, καταργούν κρεβάτια και κλινικές, βγάζουν 2.500 υγειονομικούς στον προθάλαμο της ανεργίας, στη διαθεσιμότητα!
Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία αποσκοπούν ακριβώς στο στόχο να ενισχυθεί η ανάπτυξη, η "υγιής επιχειρηματική δράση" που έχει σκοπό τα κέρδη και όχι τις ανθρώπινες ανάγκες.
Οι "σπατάλες" και η "διαφθορά", που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση, όπως χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο φερετζές για να μας κλείσουν τα μάτια. Για να γίνουν ανενόχλητα οι άγριες περικοπές στις παροχές υγείας - πρόνοιας, για να επισκεφτείτε τα δημόσια νοσοκομεία όχι σαν ασθενείς, αλλά σαν πελάτες, πληρώνοντας χαράτσια για να μπείτε στα νοσοκομεία. Για να λειτουργούν όλο και πιο πολύ τα δημόσια νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις μέσα από την αφαίμαξη των ασθενών και την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Υπάρχει μεγαλύτερη διαφθορά από το να πεθαίνεις γιατί δεν έχεις να πληρώσεις το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα υγείας, ή να ξεπουλάς ό,τι έχεις και δεν έχεις; Υπάρχει μεγαλύτερη σαπίλα, να είσαστε εσείς οι παραγωγοί του πλούτου αυτού του τόπου, να υπάρχουν υπερσύχρονα μηχανήματα, υψηλά εκπαιδευμένο προσωπικό όπως νοσηλεύτριες, γιατροί κ.ά., και να μην μπορούμε να έχουμε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, και να παρέχονται αποκλειστικά από το κράτος, να είναι άνεργοι υγειονομικοί και οι άλλοι που εργάζονται να στενάζουν από την κούραση και να μην μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε όπως πρέπει και όπως σας αξίζει;
Υπάρχει μεγαλύτερη διαφθορά, από το να παρέχει το κράτος παροχές φτωχοκομείου, ένα ελάχιστο πακέτο παροχών, που όλο και μικραίνει, στους ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς, να τους παρέχονται υποτυπώδεις υπηρεσίες μέσα από τα "κοινωνικά ιατρεία";
Δεν έφεραν τα μνημόνια τα μέτρα αυτά, αλλά η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη. Τα είχαν δρομολογήσει πολύ πριν την κρίση και όπως τα βρίσκουμε τώρα μπροστά μας, θα τα βρούμε και αύριο, όταν και για όσο κρατήσει η όποια ανάπτυξη έρθει.
Οσο η υγεία θα είναι εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης τόσο ο λαός μας θα υποφέρει, θα πληρώνει όλο και περισσότερα και υγεία δεν θα έχει. Είναι φύσει αδύνατον να συνυπάρχουν κέρδη και δικαιώματα, κέρδη και υγεία. Νοσοκομεία - επιχειρήσεις και εργαζόμενοι με σύγχρονα δικαιώματα!!!
Γι΄αυτό τίποτα καλό δεν μπορείς να περιμένεις από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και παντού, την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, όπως και οι συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν τη συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Υγείας, την επιχειρηματική δράση που αναπτύσσεται στα δημόσια νοσοκομεία, προσπαθώντας να "σώσουν το ΕΣΥ"» να σώσουν το άθλιο σύστημα που ζούμε. Στηρίζουν τις πληρωμές των ασθενών. Είναι εμπόδια στον αγώνα για να είναι δωρεάν η υγεία για όλο το λαό και αποκλειστικά δημόσια!
Τώρα είναι η ώρα. Δώστε τέλος στα βάσανα σας. Πιστέψτε στο δίκιο σας, στη δύναμή σας! Υπάρχει λύση! Υπάρχει πλούτος. Μην το βάζετε κάτω! Ολοι μαζί, με οργάνωση παντού, με αλληλεγγύη μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω!
Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο.
Τώρα να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων και κλινικών! Να σταματήσουν τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς.
Τώρα προσλήψεις. Σταθερή δουλειά, δουλειά για όλους.
Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια.
Αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.
Για να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο!
Αυτοί μετράνε τα κέρδη και τις ζημιές και εμείς μετράμε τις ανθρώπινες ζωές. Οχι στην κινητικότητα και στην εφεδρεία».

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: