Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΝα υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. 
Να υπογραφούν Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.
 Να εμποδίσουμε το κλείσιμο δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
Να καταργηθούν τα φοροχαράτσια και οι πληρωμές των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους. 
Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε 

 Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 θα μας αρπάξουν 2,1 δις ευρώ με την αύξηση φορολογίας των μισθωτών και 2,9 δις ευρώ με το μόνιμο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία. Ταυτόχρονα, μοιράζουν νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 Μόνο το 2013, έδωσαν 48 δις ευρώ στις τράπεζες (με τη συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και της ΔΗΜΑΡ). Μείωσαν τη φορολογία των επιχειρηματικών κερδών. (από συντελεστή 45% στο 15%). Δίνουν «ενίσχυση» 350 εκ. ευρώ στις κατασκευαστικές εταιρείες. Κάθε χρόνο δίνουν 100 εκατ. ευρώ «επιδότηση άγονων γραμμών» στους εφοπλιστές.

 Μειώνουν συντάξεις και αυξάνουν όρια ηλικίας 

 Η μεγάλη μείωση της κρατική χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ (πάνω από 2,1 δις), των εισφορών των τραπεζιτών (κατά 10%) και των υπόλοιπων εργοδοτών (κατά 3,9%) ανοίγει το δρόμο για μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τις επικουρικές, το εφάπαξ και τις παροχές υγείας. Σχεδιάζουν την αύξηση των ορίων ηλικίας έως και 12 χρόνια, που αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους, γυναίκες με ανήλικα, εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, εργαζόμενους στο Δημόσιο με 25ετία.

 Έχουν έτοιμο και το επόμενο πακέτο μέτρων 

 Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων θα οδηγήσει σε νέα μείωση των μισθών και στο δημόσιο. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Νέα επίθεση στα επιδόματα ανεργίας και επιδόματα αναπηρίας, οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες στην πλήρη εξαθλίωση. 

 Συνεχίζουν την επίθεση στην Υγεία - Πρόνοια 

 Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, που εμποδίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων Ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας εξουθενώνει τους εργαζόμενους και αυξάνει τον κίνδυνο για λάθη στην περίθαλψη των ασθενών. Στο νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2014, μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 300 εκατ. ευρώ. Θέλουν δημόσιες μονάδες Υγείας – επιχειρήσεις με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση καθώς και οι νέοι οργανισμοί είναι μέρος του σχεδίου «προσαρμογής» της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων ως επιχειρήσεις Α.Ε., με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού. Και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό. Όσες μονάδες δεν κρίνονται «βιώσιμες» θα κλείνουν. 

Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται «αποδοτικοί» και «υπάκουοι» θα απολύονται. Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις και διαθεσιμότητες σε νοσοκομεία στην περιφέρεια, τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας πανελλαδικά. Στην Αττική θα ξεκινήσουν με τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και θα ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία. Προνοιακά ιδρύματα οδηγούνται στη διάλυση, μέσω των περικοπών στην χρηματοδότηση, των συγχωνεύσεων, και του κλεισίματος τμημάτων. Κινδυνεύουν να βρεθούν στο δόμο χιλιάδες άτομα με αναπηρίες. 

 Τώρα γκρεμίζονται οι αυταπάτες Τώρα πια ξέρεις.

 Η επίθεση στα δικαιώματα μας ξεκίνησε με την πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, όταν ακόμα η ελληνική καπιταλιστική οικονομία βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης και με ρυθμό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Η πολιτική αυτή προωθεί μέτρα «θανατηφόρα» για τους εργαζόμενους, αναγκαία όμως για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Που στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης του ανταγωνισμού, απαιτεί το τσάκισμα των μισθών και εργατικών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό, παρόμοια μέτρα παίρνουν σε κάθε χώρα που ακολουθεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Είτε είναι στο Ευρώ είτε έχουν διατηρήσει το Εθνικό Νόμισμα. Είτε εφαρμόζουν την περιοριστική «πολιτική Μέρκελ» είτε την επεκτατική «πολιτική Ομπάμα». Τέρμα στις θυσίες για την Ε.Ε. και τα κέρδη των καπιταλιστών 

 Είμαστε η πλειοψηφία που παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τεράστιο ορυκτό πλούτο, κατάλληλο μεσογειακό κλίμα για παραγωγή γεωργικών προϊόντων, πλεονεκτική γεωγραφική θέση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η μετατροπή των μεγάλων επιχειρήσεων, δημόσιων οργανισμών, ορυκτού πλούτου σε λαϊκή περιουσία. Η Απεργία στις 6 Νοέμβρη να γίνει αφετηρία για νέους πιο μαζικούς αγώνες 

 Ο αγώνας θα είναι σκληρός, μακροχρόνιος. Απαιτεί αντοχή και θυσίες. Γι' αυτό είναι άμεση ανάγκη η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Να μην περάσει ο εκφυλισμός που καλλιεργούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αλλά του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλουν τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις και ταυτόχρονα υπερασπίζονται την πολιτική της Ε.Ε. που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που είναι η πηγή της επίθεσης στα δικαιώματα μας. Μαζί με τους συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ δεν διστάζουν να προκηρύσσουν απεργίες με ελάχιστη συμμετοχή, που οδηγούν στον εκφυλισμό και διευκολύνουν τη συγκυβέρνηση να συκοφαντεί τους αγώνες μας. 

Ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους την ημέρα των απεργιών σε απεργοσπασία ή να δηλώνουν ρεπό και ασθένειες. Ονομάζουν Συντονιστικά Σωματείων τις συνεδριάσεις των δικών τους συνδικαλιστών για να καπελώσουν το κίνημα. Βαφτίζουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις τις συγκεντρώσεις ακόμα και 40 – 50 εργαζομένων. Δίνουμε προοπτική στον Αγώνα μας Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει Γενική Συνέλευση. Να αποφασίσουμε πως θα οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας. Και πως θα κλιμακώσουμε με νέες κινητοποιήσεις μαζί με ασθενείς, εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους σπουδαστές των σχολών υγείας, τις Λαϊκές Επιτροπές. Με αγώνες που θα διεκδικούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Και ταυτόχρονα θα βάζουν στο επίκεντρο το ζήτημα της ανατροπής της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος σήμερα για να έχουμε νίκες και αποτελέσματα στους αγώνες. 

 Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ Υγείας – Πρόνοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: