Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ Να πληρωθούν ΤΩΡΑ οι απλήρωτες εφημερίες Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των νοσοκομείων

στηρίζεται από το


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών θα λυθεί είναι ψεύτικοι. Εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι.
Για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών επιβεβαιώνεται η προσφιλής τακτική του ΣΥΡΙΖΑ άλλα να λέει ο ένας και άλλα ο άλλος για το ίδιο ακριβώς θέμα. 
Αρχικά ενημερωθήκαμε ότι έχει υπογραφεί ΚΥΑ (06/03/2015) η οποία θα δημοσιευόταν στο ΦΕΚ.
Κατόπιν διαδόθηκε ότι κατέληξε στη Βουλή, σαν τροπολογία η οποία τελικά αποσύρθηκε. Στη συνέχεια, την ίδια στιγμή που ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας μας διαβεβαίωνε ότι είναι ανυπόστατες οι διαδόσεις, ο Υπ. Υγείας δήλωσε ότι θα ρυθμιστεί με τροπολογία σε ν/σ που θα καταθέσει το υπ. Υγείας. Πρόσφατα «ανακάλυψαν» ότι η ρύθμιση του νόμου 4316 προβλέπει την πληρωμή μόνο όσων εφημεριών πραγματοποιήθηκαν εντός των εγκεκριμένων πιστώσεων και ότι θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση για να μπορεί να καλυφθεί το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών.
Οι ισχυρισμοί του αναπληρωτή υπ. Υγείας ότι για την καθυστέρηση της πληρωμής ευθύνεται η γραφειοκρατία  ισοδυναμούν με πρόκληση και εμπαιγμό.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση, όμως η κατάσταση στην υγεία όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά καθημερινά χειροτερεύει. Η υποχρηματοδότηση και η απληρωσιά συνεχίζονται, τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε φάρμακα και υλικά, γιατροί και υπόλοιποι εργαζόμενοι  στα όρια της εξουθένωσης, κλινικές κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από  τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωράει στην κατάπτυστη ενέργεια να δεσμεύσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων.  Μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο και το "κούρεμα" του PSI, θέλουν τα χρήματα που προορίζονται για τις συντάξεις, τα υλικά και τα φάρμακα των ασθενών  να πάνε για την αποπληρωμή  του χρέους.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που θέλει η υγεία να είναι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, που βλέπει την υγειονομική περίθαλψη του λαού σαν «κόστος» και επιβάλλει στους ανασφάλιστους ή να πληρώσουν για να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν στο δρόμο.
Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε., που θυσιάζει τα δικαιώματα μας για την κερδοφορία των επιχειρηματιών και με συνέπεια εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
Η διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης με Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ. (η Τρόικα που βαφτίστηκε θεσμοί) γίνεται για να εξοικονομηθεί κρατικό χρήμα για νεες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν διαπραγματεύονται για την κάλυψη των αναγκών μας. Όποτε και αν κλειδώσει η συμφωνία, θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Επικίνδυνη είναι η πρόταση της ΑΡΣΙ για πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από τα αποθεματικά του νοσοκομείου. Ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για πληρωμή μισθών και εφημεριών από τα έσοδα του νοσοκομείου. Υπηρετεί στην ουσία την πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. για τη λειτουργία των νοσοκομείων «ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες». Δηλαδή νοσοκομεία που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες άρα και τη μισθοδοσία των εργαζομένων από την «πώληση» των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η απόφαση  της πλειοψηφίας της ΟΕΝΓΕ ( 27/03, με την ψήφο των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ απουσίαζε)  να δώσει «πίστωση χρόνου» στη κυβέρνηση που εξακολουθεί να μας έχει απλήρωτους, είναι απαράδεκτη.
Κόντρα στα κελεύσματα του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού απαντάμε με άμεση οργάνωση του αγώνα για τα δικαιώματα μας.
Προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις όλων των γιατρών (ειδικευμένων και          ειδικευόμενων). Αποφασίζουμε επίσχεση εργασίας όλων των γιατρών.
Παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους ασθενείς, σωματεία και μαζικούς φορείς κάθε περιοχής.
Απαιτούμε:
ü Άμεση πληρωμή των εφημεριών, τακτικών και πρόσθετων χωρίς καμία περικοπή,
ü Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα, ως αφετηρία για νέες κατακτήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
ü Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
ü Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
ü Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: