Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ                         
  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Όχι στις συγχωνεύσεις, στην αξιολόγηση στην εφεδρεία και στις απολύσεις!
Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών στην Υγεία-Πρόνοια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι-σες,
Οι ώρες που ζούμε είναι ώρες ευθύνης απέναντι σε μας και τα παιδιά μας. Είναι ώρες κρίσιμες για μας και τους ασθενείς μας.                                                                                               Τα νέα μέτρα είναι θανατηφόρα!!! Καταργούν το επίπεδο μισθών που υπάρχει τώρα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Φέρνουν μισθό των 500€ για όλους! Συντάξεις των 300€!           

Τα νοσοκομεία βουλιάζουν στα χρέη. Πολλές φορές δεν έχουμε φάρμακα, σύριγγες, γάζες για να κάνουμε τη δουλειά μας. Μας βουλιάζουν στην εξαθλίωση!
Με τις νέες περικοπές 1,4 δις  στην κρατική χρηματοδότηση στην υγεία, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Μέχρι πότε θα δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε τις εφημερίες, τις αργίες, τα νυχτερινά, τις υπερωρίες, ακόμα και το μισθό τους οι εργαζόμενοι στους εργολάβους;
Μέχρι πότε το νοσοκομείο θα προσπαθεί να λειτουργήσει με τις πληρωμές των ασθενών, αντί να έχει πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι ασθενείς δωρεάν υγεία, είτε είναι άνεργοι, είτε ανασφάλιστοι, είτε μετανάστες;                                                             
Καμία θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τη σωτηρία του συστήματος! Να γίνει μονομερή διαγραφή του χρέους αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα! Να πληρώσουν αυτοί που δημιουργούν τη κρίση  οι πλουτοκράτες!                                                  
Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Διεκδικούμε, να μη γίνει καμία μείωση στους μισθούς των γιατρών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ανάκληση όλων των μειώσεων στους μισθούς, που επιβλήθηκαν από το 2010 με προτεραιότητα στους χαμηλόμισθους. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους, οι επικουρικοί, οι εργαζόμενοι από τις ΜΚΟ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν τώρα οι πληρωμές των ασθενών.                                                Να γίνουν  επισχέσεις όπου υπάρχει απλήρωτη δουλειά  μαζί με τους γιατρούς. Διεκδικούμε πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, στα προνοιακά ιδρύματα και στα ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το κούρεμα των καταθέσεων τους.
Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.                                                 
Να χορηγηθεί φαγητό και δωρεάν σίτιση σε όλο το προσωπικό. Να γίνουν όλες οι μετατάξεις για λόγους συνυπηρέτησης ή εντοπιότητας.                                                                                   
Να γίνουν σε κάθε σωματείο Γενικές συνελεύσεις. Να παρθούν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων!     
Ενότητα, να μη περάσουν τα μέτρα. Υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους. Να πιστέψει ο λαός τη δύναμή του. Να οργανωθεί, να παλέψει να ανατρέψει τη εξουσία του κεφαλαίου. Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις:
·                     Πανελλαδική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο στις 4 Οκτώβρη. Τα σωματεία να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: