Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αγωνιστικός αναβρασμός στα δημόσια νοσοκομεία


Ευθύνη να δυναμώσουν την πάλη για δωρεάν δημόσια Υγεία έχουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (φωτ. από την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου)
Σε συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11.30 π.μ. καλεί με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στην Υγεία και δυναμώνει τον αγωνιστικό τους συντονισμό με το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στα Προπύλαια.
Σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των γιατρών αύριο, Τετάρτη 12 του μήνα, και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, καλεί με ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Θεσσαλονίκης. Επίσης, καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά και στη συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης που θα γίνει την Πέμπτη στις 12.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΑΧΕΠΑ.
Ηδη σε ορισμένα νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει επισχέσεις εργασίας και κινητοποιήσεις λόγω των δραματικών περικοπών στις εφημερίες αλλά και μη καταβολής δεδουλευμένων αργιών. Καταλήψεις εργαζομένων ή επισχέσεις γιατρών άρχισαν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, στο «Αρεταίειο», στο ΑΧΕΠΑ ενώ σήμερα θα κάνουν συγκέντρωση οι γιατροί του «Σωτηρία» διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις εφημερίες, τη συγχώνευση δύο πνευμονολογικών κλινικών και τη μεταφορά της ψυχιατρικής κλινικής στο Κρατικό της Αθήνας.
Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αποφάσισε γενική απεργία τη μέρα που θα κατατεθεί το πακέτο των βάρβαρων μέτρων, επίσχεση εργασίας απ' τις 17.9.2012 και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6 Οκτώβρη 2012.
Συσκέψεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Το ΓΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) οργανώνει αύριο, Τετάρτη, συνάντηση με φορείς της Υγείας για τη βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, στις 12 το μεσημέρι. Επίσης, την Πέμπτη, 13.9.2012, η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει πανελλαδική σύσκεψη Διοικήσεων των Σωματείων στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», στις 9.30 π.μ.
Στις 20.9.2012 θα γίνουν κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων στα νοσοκομεία και την Πέμπτη 27.9.2012 θα γίνει ανοιχτή πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αττική έξω από το υπουργείο Υγείας και την περιφέρεια στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).
Την Πέμπτη 4 Οκτώβρη η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας ενώ θα συμμετάσχει και στην πανελλαδική απεργία όταν κατατεθούν τα βάρβαρα μέτρα.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: