Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ



 Συνάδελφοι,συναδέλφισσες, 

 Την Δευτέρα 27/01/2014 διεξάγονται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των Ιατρών στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Χαλκίδας-Κύμης -Καρύστου. Οι εκλογές έρχονται στην χρονική στιγμή που η κυβερνητική πολιτική εντείνει την επίθεσή της συρρικνώνοντας της Δημόσιες δομές Υγείας τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια περίθαλψη. 

 Οι μεθοδεύσεις αυτές της συγκυβέρνησης δεν είναι τίποτε άλλο από παράδοση δομών της Δημόσιας Υγείας στην επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό την όλο και μεγαλύτερη διείσδυση των μονοπωλιακών ομίλων στην Υγεία. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών και των συνταξιούχων που πλέον καλούνται να βάλουν ακόμη πιό βαθειά το χέρι στην τσέπη για τα φάρμακά τους και για να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε υγειονομικές παροχές που γίνονται όλο και πιό ακριβές. 

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας εκτιμά ότι οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του συναδέλφου Αντωνίου-Πάρι Σώτου (Πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ) δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης κόντρα στην λαίλαπα των κυβερνητικών περικοπών και της πολιτικής των μονοπωλίων στην Υγεία. 

Ταυτόχρονα διεξάγονται και εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των λοιπών εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου και εκεί στηρίζουμε την υποψηφιότητα της συναδέλφου Ντίνας Ανδρούτσου (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Χαλκίδας)

Η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας καλεί τους συναδέλφους να ψηφίσουν μαζικά τους παραπάνω συναδέλφους και διεκδικεί: 

 · Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. 

 · Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.

 · Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ ,των Νοσοκομείων ,και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και η επιχειρηματική δράση στην υγεία. 

 · Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ και Δευτεροβάθμιας Υγείας για όλο το λαό.

 · Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών. 

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: