Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Οχι» στο κλείσιμο του Νοσοκομείου «Παναγία»


Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο
MotionTeam
«Οχι» στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο του Νοσοκομείου «Παναγία» είπαν και χτες το βράδυ, μέσα από μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχοντας στο πλευρό τους τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης.Αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΥΠΕ, στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον διευθυντή της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε.
Από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με τα πανό και τα συνθήματά τους διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική συγχωνεύσεων και κλεισίματος των μονάδων Υγείας και απαίτησαν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, να μην κλείσει καμία κλινική ή να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Να ενταχθεί όλο το προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο (εργαζόμενοι της Euromedica) στον οργανισμό του. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του συνόλου των εργαζομένων.
«Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Οι υγειονομικοί παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Υγεία», βροντοφώναξαν.
Θυμίζουμε ότι στα τέλη του Δεκέμβρη, αποφασίσθηκε η μεταφορά τριών κλινικών του Νοσοκομείου «Παναγία» στο υπό ενιαία διοίκηση Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος». Οι εργαζόμενοι με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αντέδρασαν στη μεταφορά των κλινικών, που σηματοδοτεί το κλείσιμο του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και μαζικές απολύσεις.
Ως αποτέλεσμα αυτών των αντιδράσεων ήρθε η προσωρινή αναστολή της απόφασης μέχρι να γίνει συνάντηση των εργαζομένων με τον υπουργό Υγείας. Οι εργαζόμενοι περιμένουν να οριστεί η συνάντηση, ταυτόχρονα όμως κλιμακώνουν τις αγωνιστικές δράσεις τους και καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου.
Και χτες στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, συνάδελφοί τους υγειονομικοί από άλλα νοσοκομεία, εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: