Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ..........ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ

ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και υλικά
Στην τύχη τους είναι εγκαταλειμμένοι και οι 5.000 μόνιμοι κάτοικοι της Σκοπέλου, μαζί τους οι κάτοικοι της Αλοννήσου κι οι επισκέπτες των νησιών, αφού 1 παθολόγος και μία παιδίατρος στο ΚΥ και 2-3 αγροτικοί γιατροί όλοι κι όλοι παλεύουν να καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης. Συχνά-πυκνά, μάλιστα, διενεργείται έρανος μεταξύ των κατοίκων για την εξασφάλιση των αναλώσιμων υγειονομικών υλικών και φαρμάκων, όπως γάζες και οροί, που είναι σταθερά σε έλλειψη!
Ετσι, μια απλή γενική εξέταση αίματος, μια ακτινογραφία σ' ένα κάταγμα ή ένας έλεγχος στο γυναικολόγο, μετατρέπονται σε οδύσσεια, αφού προϋποθέτουν την ύπαρξη καταρχήν 100 ευρώ για τα εισιτήρια πήγαινε - έλα στο Βόλο, ένα 50άρικο για την επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό ή διαγνωστικό κέντρο αν πρόκειται για επείγον, και πιθανώς άλλο ένα 50άρικο για τη διαμονή αν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος του ασθενή.

Κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας έκαναν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ναυπλίου - το οποίο έχει συγχωνευθεί με αυτό του Αργους - διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για τις απλήρωτες υπερωρίες, 6 μηνών, για τη μείωση του προσωπικού κατά 20% σε δύο χρόνια και για την παράνομη είσπραξη του 5ευρω για συνταγογράφηση φαρμάκων και τα έκτακτα περιστατικά.
Ενδεικτικό για τη μείωση του προσωπικού είναι το γεγονός ότι τα χειρουργεία του νοσοκομείου έχουν μείνει με 3 χειρουργούς, 2 αναισθησιολόγους και 6 νοσηλευτές.
Σε 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους και προσλήψεις μόνιμου, με πλήρη δικαιώματα προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: