Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ για τα απλήρωτα δεδουλευμένα



Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ
ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Καλούμε τους συναδέλφους να αποφασίσουμε μαζική Επίσχεση Εργασίας όλων των εργαζομένων που έχουν απλήρωτα δεδουλευμένα, με προσωπικό ασφαλείας που θα ορίζεται καθημερινά από το Σωματείο
Να προχωρήσουμε σε σύσκεψη με τους ασθενείς, εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές, τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Πόσο ακόμα θα ανεχτούμε να μένουμε απλήρωτοι για τις εφημερίες, τα νυχτερινά και τις αργίες; Να μας παίρνουν πίσω και αυτά τα ψίχουλα με τα χαράτσια, τη φορολογία, την ακρίβεια;
Πόσο θα ανεχτούμε να οδηγούνται σε συγχώνευση - κατάργηση ολόκληρα δημόσια νοσοκομεία όπως της Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών) και όσα απομείνουν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις με πληρωμές των ασθενών; Μέχρι πότε θα θησαυρίζουν οι όμιλοι της υγείας από τη ληστεία των εργαζομένων τους και των ασθενών «πελατών»;
ΟΣΟ ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ
Όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και η επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ-ΔΝΤ γίνεται ακόμα πιο βάρβαρη. Ετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, νέες μειώσεις μισθών.
Τώρα πια ξέρουμε. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Δεν παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας, αλλά για να εξασφαλίσουν ακόμα φθηνότερους και «ευέλικτους» εργαζόμενους στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο κράτος.
Η αντιλαϊκή επίθεση συνδυάζεται με ένταση της καταστολής, με επίθεση και στις στοιχειώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη».
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το απαράδεκτο έγγραφο της Β΄ΥΠΕ ενάντια στους γιατρούς του ΤΖΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου που αποφάσισαν να ξεκινήσουν επίσχεση διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ     ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
Εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, είμαστε αναγκασμένοι να  δουλεύουμε με εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας την υγεία μας αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών μας.
Η εντατικοποίηση  συνοδεύεται από άγριες περικοπές στους μισθούς μας, στην αποζημίωση της εφημερίων αλλά και με απλήρωτη δουλειά.
Η σημερινή άθλια κατάσταση είναι συνέπεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα της σχεδιασμένης πολιτικής που θεωρεί την υγεία πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Στο προσανατολισμό της συγκυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει το πρόβλημα που ή ίδια δημιούργησε με τα απλήρωτα δεδουλευμένα γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών για να προχωρήσει την συρρίκνωση, υποβάθμιση ή ακόμα και το κλείσιμο νοσοκομείων.
Να επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (π.χ. γιατρούς με μπλοκάκι για τις εφημερίες) και το άνοιγμα των νοσοκομείων σε ιδιώτες γιατρούς και κύρια σε επιχειρήσεις υγείας.
Προωθεί νέους οργανισμούς νοσοκομείων που θα οδηγήσουν σε κατάργηση 774 κλινικών και τμημάτων,  σε κλείσιμο χιλιάδων νοσοκομειακών κρεβατιών και θα ανοίξουν τον δρόμο για μαζικές απολύσεις υγειονομικών.
ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ «ΕΥΕΛΙΚΤΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Οι νέοι οργανισμοί είναι μέρος του σχεδίου «προσαρμογής» της λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις Α.Ε., με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού και ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται «βιώσιμα» θα κλείνουν. Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται «αποδοτικοί» και «υπάκουοι» θα απολύονται.
Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Είτε έχουν ελλείμματα (π.χ. Ισπανία, Ιταλία) είτε όχι (π.χ. Σουηδία)
Αποτελούν ενιαία πολιτική σε όλες τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. με στόχο:
 περικοπές κρατικών δαπανών στην υγεία για να εξοικονομηθεί χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες
 να γίνουμε συνολικά οι εργαζόμενοι πιο φθηνοί για να ξαναρχίσει η «ανάπτυξη» πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
 να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας και «πελατεία» τα μονοπώλια στην υγεία.
Βοήθεια στα κυβερνητικά σχέδια δίνουν όσες παρατάξεις (π.χ. ΔΑΚΕ στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΑΤΤΙΚΟΝ και στο ΝΙΚΑΙΑΣ) προτείνουν «μορφές δράσεων» (π.χ. κλείσιμο εφημεριών) που αντικειμενικά διευκολύνουν τη συγκυβέρνηση να στρέψει τους ασθενείς εναντίον μας και να εμφανίζεται ή ίδια ως «προστάτης των ασθενών».
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Μαζί με τους ασθενείς, τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές να απαιτήσουμε άμεσα την αποπληρωμή των υπερωριών – εφημεριών αλλά και να αποτρέψουμε τα σχέδια για συγχωνεύσεις και απολύσεις..
Όχι μόνο να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης, αλλά και για να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Μόνο ένα τέτοιο κίνημα  μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στους αγώνες μας. Με οργάνωση της πάλης για άλλον δρόμο ανάπτυξης, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, κυρίαρχο του πλούτου που παράγει. Έτσι μπορεί να ικανοποιηθούν πραγματικά οι λαϊκές ανάγκες.
Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντάσσουν όλες τις μάχες στον τομέα της υγείας - πρόνοιας
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ είναι συνυπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση. Στήριξαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων που μας έφτασαν εδώ.
Εξακολουθούν να στηρίζουν – μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ – την πολιτική της Ε.Ε., που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων και είναι η πηγή της επίθεσης στα δικαιώματα μας.
Χαρακτηριστική είναι η στάση τους στο ζήτημα των νέων οργανισμών. Καλλιεργούν τον εφησυχασμό «ότι δεν κινδυνεύουμε». Μιλούν για «λάθη των διοικήσεων» που θα διορθωθούν. Κάνουν ότι μπορούν για να υπάρχει οργανωμένη αντίσταση στα κυβερνητικά σχέδια.
Παντού καλλιεργούν το «διαίρει και βασίλευε». Στα μεγάλα νοσοκομεία, λένε ότι οι εργαζόμενοι θα βγουν ωφελημένοι από τις συγχωνεύσεις γιατί θα έρθει προσωπικό από τα μικρά. Στα μικρότερα νοσοκομεία λένε να σωθεί το «δικό μας νοσοκομείο» και ας κλείσουν τα άλλα.
Άνευ ουσίας είναι και οι «αγωνιστικές» δηλώσεις δυνάμεων (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ενάντια στις απολύσεις και συγχωνεύσεις,  όταν ταυτόχρονα αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική της Ε.Ε., που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων και είναι η πηγή των μνημονίων και της επίθεσης στα δικαιώματα μας.  Όταν δεν δίνουν τη μάχη για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία - πρόνοια.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ :
Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα
Καμία συγχώνευση – κατάργηση κλινικής τμήματος, δημόσιας μονάδας υγείας.
ΟΧΙ στην αξιολόγηση και τις απολύσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζομένων σε ΜΚΟ και εργολάβους.
Να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς. Να μας επιστρέψουν όσα μας έκλεψαν με τις μειώσεις.
Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: