Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση ΕΣΑΚ – ΔΕ (Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΥΓΕΙΑ) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ



Αγαπητοί συνάδελφοι της «Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων» με την πρόταση σας απέναντι στην ΕΣΑΚ Δ.Ε που δεν ήταν όπως την παρουσιάζετε μέσα από την ανακοίνωση σας, άλλα αφορούσε όλο το προεδρείο του Δ.Σ ζητώντας μας να αναλάβουμε την προεδρεία και την αντιπροεδρία εμείς και το γραμματέα και τον ταμεία εσείς, δηλαδή να συνεργαστούμε για να μην είναι στο προεδρείο οι «κακοί».
Η αντίληψη που έχετε  για το συνδικαλιστικό κίνημα ότι : τα οξυμένα προβλήματα του χώρου μπορούν να λυθούν με παραταξιακή ή προσωπική σύμπραξη από τα πάνω σε επίπεδο συνδικαλιστικών προσώπων είναι κατά την άποψη μας πέρα ως πέρα λάθος και ετούτο γιατί όλα τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται μόνο μεΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, από τα κάτω και μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις.
Εξαιτίας της άρνησης μας να μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες, δεν δεχτήκατε το αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο που προτείναμε, πάρα μόνο περάσατε σε πρωτοφανή επίθεση απέναντι στην παράταξη μας για συμβιβασμό και σκυμμένα κεφάλια όλα αυτά τα χρόνια, υπονομεύοντας τη δράση μας και τη στάση μας σαν συνδικαλιστές και εργαζόμενους μέσα στο χώρο από τη μία, και από την άλλη, προτείνεται στους συμβιβασμένους να κάνετε κοινό προεδρείο. Επειδή «δεν δέχεστε» όπως λέτε «να συντηρήσουμε τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές» ήρθατε στο 2ο μάζεμα του Δ.Σ να προτείνεται για πρόεδρο πρώτα το συνάδελφο που ήρθε σε ψήφους τρίτος απ τον 1ο συνδυασμό (ΔΗΣΚΙ) και έπειτα τον 2ο σε ψήφους απ τον ίδιο συνδυασμό συνεχίζοντας τη λογική ότι το πρόβλημα είναι προσωπικό εντοπίζοντας το, κυρία στο πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου του Δ.Σ.
Για μας το πρόβλημα, πρώτα απ’ όλα δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό. Γιατί μέσα από τις παρατάξεις εκφράζονται πολιτικές και στρατηγικές επιλογές στο συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες,οπου επιχειρείται η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και στους συνδικαλιστικού φορείς. Αυτό εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί τη για πρώτη φορά παρουσία του συνδυασμού σας, μετά από πολλά χρόνια στις εκλογές του σωματείου. Δεν έχετε το θάρρος να πει ποιοι είστε και το παίζεται «Ανεξάρτητοι», ενώ έχετε όλοι μεστή πολιτική τοποθέτηση.
- Που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια που γινόταν και γίνεται χαμός στο χώρο από τα οξυμένα προβλήματα;

Μήπως ήσασταν τακτοποιημένοι στις εργασιακές σας θέσεις και στην υπηρεσιακή σας εξέλιξη; 
Που ήσασταν όταν διαλυόταν το Ε.Σ.Υ.; 
Που βρισκόσασταν όταν γίνονταν κινητοποιήσεις για το «πεντάευρω» και τι θέση πήρατε για τα έκτακτα περισταστικά, που πληρώνουν, στο Νοσοκομείο;
Πότε το καταγγείλατε και ποια πρωτοβουλία πήρατε για να αρθεί αυτή η απόφαση αυτή; 
Γι’ αυτό το «Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας» μιλάτε;

«Η ομάδα σας», όπως επιθυμητέ να λέγεστε, πρέπει να καταλάβει ότι η ΕΣΑΚ – ΔΕ και το ΠΑΜΕ στο χώρο της υγείας δεν είναι για τα δόντια κανενός. Και επειδή μας χωρίζει χάος από τις θέσεις και τις πρακτικές σας γι αυτό και συνεχίζουμε να «εμμένουμε», όπως υποστηρίζετε, σε προτάσεις που θα βοηθήσουν στην συγκρότηση του Δ.Σ σε σώμα και δεν θα καλλιεργούν αυταπάτες, ψευτοδιλήμματα για το ρόλο του καθενός. Άλλωστε γνωρίζομαστε καλά όλα αυτά τα χρόνια.
Κι επειδή δεν έχουμε καμία «ψευδαίσθηση για την ενότητα και τη συσπείρωση των εργαζομένων», δηλαδή ότι αυτή μπορεί να γίνει μέσα από «ομάδες ανεξάρτητες» ή παρατάξεις όπως το ΔΗΣΚΙ, γι αυτό και διεκδικήσαμε και πήραμε την ψήφο των συναδέλφων, μέσω της ΕΣΑΚ- Δ.Ε., με θέσεις :
1.

Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό , χωρίς καμία ιδιωτική επιχειρηματική δράση.
2.

Όχι σε εφεδρείες και απολύσεις μέσα από τις συγχωνεύσεις μικρότερων νοσοκομείων ή κέντρων     υγείας (Κύμη-Κάρυστο – Ιστιαία – Μαντούδι – Ψαχνά  κτλ)
3.

Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με δίκαια αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς ρουσφέτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: